ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟ ANT1 MEDIALAB

20.06.2020

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟ ANT1 MEDIALAB

Marirena Salakouma
Κατηγορία: MediaLab Blog
20.06.2020

Η μουσική είναι παντού! Συλλέγοντας ήχους, αποτυπώνεις σκέψεις, φαντασία, δημιουργία, τότε σε βινύλια, κασέτες και cd και τώρα σε ψηφιακή μορφή. Συνήθως, απαιτείται πολύς χρόνος για να μάθουμε πως να ισορροπούμε τον συνδυασμό τέχνης και τεχνολογίας ηχογράφησης αλλά με πρακτική εξάσκηση η επιδεξιότητα αναπτύσσεται. 

Η ζωή μας χωρίς μουσική, σίγουρα δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον. Είσαι λάτρης της μουσικής; Θέλεις να ηχογραφήσεις τα δικά σου μουσικά projects με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας; Το πρόγραμμα Ηχοληψία & Μουσική Παραγωγή του ANT1 MediaLab σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις τα μυστικά της ηχοληψίας και της παραγωγής τεχνητών ήχων και ειδικών εφέ για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο.

 

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 • Αρχές Ηχοληψίας
 • Remix
 • Τεχνικές Μίξης
 • Ακουστική - Ηλεκτρακουστική
 • Θεωρία Audio
 • Σύγχρονη Παραγωγή Ραδιοφώνου
 • Μουσική Τεχνολογία
 • Σχεδίαση Studio Ηχοληψίας
 • Audio Post Production
 • Pro Tools - Mastering
 • Θεωρία Μουσικής - Οργανογνωσία
 • Συστήματα Ενίσχυσης (P.A.)
 • Ήχος για TV – Cinema

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στόχος μας είναι η άψογη ακουστική και η απόλυτη ισορροπία του χώρου. Για αυτό τον λόγο, χρησιμοποιήσαμε πλήρως εξελιγμένα Παραλληλόγραμμα Ηχοαπορροφητικά Πλαίσια καθώς και τους νέους Κυματοειδείς Ακουστικούς Διαχυτές ALPHACOUSTIC-OCEANOS από την εταιρία ALPHA ACOUSTIKI

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, πραγματοποιούν ηχογραφήσεις στα υπερσύγχρονα studios της σχολής, καταγράφουν και επεξεργάζονται φυσικούς ήχους και δημιουργούν ειδικά τεχνητά ηχητικά εφέ. Δημιουργούν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές στο WEB RADIO του ANT1 MediaLab. Επιπλέον, συμμετέχουν στην διοργάνωση της ραδιοφωνικής εκπομπής «Νύχτα στον Ρυθμό» του σταθμού «Ρυθμός 9,49», η οποία εκπέμπει από το studio του ANT1 MediaLab. Tέλος, πριν τη λήψη του πτυχίου καλούνται να ηχογραφήσουν τα δικά τους μουσικά projects.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, οι απόφοιτοι του Ant1 MediaLab έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων της μουσικής βιομηχανίας όπως, δισκογραφικές εταιρείες, εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης. 

Επιπλέον, ως ηχολήπτες σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε θέατρα, χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σε συναυλίες και events.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στον άνθρωπο που με βοήθησε να γράψω αυτό το άρθρο. Ο Δημήτρης Δώδης, απο το 2012 συνεργάζεται με το ANT1 MediaLab, ως καθηγητής και υπεύθυνος του τμήματος Ηχοληψίας και Μουσικής Παραγωγής, αλλά και του ραδιοφώνου της σχολής.

Το 1990 έγραψε και κυκλοφόρησε το βιβλίο πάνω στην ηχοληψία με τίτλο «ΗΧΟΛΗΨΙΑ - Η Δημιουργία Με Τη Σύγχρονη Τεχνολογία». Το βιβλίο βγήκε σε τρεις εκδόσεις, ενώ διδάσκεται σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα της ειδικότητας. Όπως λέει και ο ίδιος: «Εάν κάνεις το hobby σου επάγγελμα, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα του προγράμματος Ηχοληψία & Μουσική Παραγωγή ή να καλέσεις στο  210 68 86 673 και 210 68 86 674.

ANT1 MediaLab
ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ!

Μοιραστείτε το άρθρο: fb tw in