MakeUp & Special Effects - Μονοετές

MakeUp & Special Effects

 • ΜΟΝΟΕΤΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
 • Για απόφοιτους/τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ!

ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ SPECIAL EFFECTS ΣΤΟ ANT1 MEDIALAB

Μάθε όλα τα μυστικά του επαγγελματικού μακιγιάζ και των ειδικών εφέ δίπλα σε καταξιωμένους coaches. Χρησιμοποίησε το πρόσωπο σαν καμβά για τις δικές σου μεταμορφώσεις και διεκδίκησε μια καριέρα ως make-up artist στο χώρο της ομορφιάς ή του θεάματος!

Πληροφορίες μαθήματος

Για αποφοίτους Λυκείου, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ!

Τύπος μαθήματος:

1-year / ΚΔΒΜ / Full time

Έναρξη μαθημάτων:

Οκτώβριος 2024

Διάρκεια:

2 εξάμηνα

Αριθμός ενοτήτων:

14

Κατάσταση εγγραφών:

ΑΝΟΙΚΤΕΣ!

Δίδακτρα & Εκπτώσεις
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Αντικείμενο Σπουδών

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο ANT1 MediaLab εξειδικεύεσαι στις τεχνικές του επαγγελματικού και θεατρικού μακιγιάζ, του μακιγιάζ φωτογράφισης, τηλεόρασης και πασαρέλας και μαθαίνεις να «σβήνεις» τις ατέλειες αλλά και να δημιουργείς μικρά έργα τέχνης σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, διδάσκεσαι την τεχνική των ειδικών εφέ για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πρακτική άσκηση στον ΑΝΤ1

Ξεκίνα τη σταδιοδρομία σου σαν επαγγελματίας make-up artist κάνοντας πρακτική άσκηση σε εκπομπές, σίριαλ και παραγωγές του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Στο πρόγραμμα σπουδών MakeUp and Special Effects διδάσκονται μαθήματα όπως:

 • Αισθητικό Μακιγιάζ
 • Μακιγιάζ Νύφης
 • Μακιγιάζ Φωτογράφισης
 • Μακιγιάζ Πασαρέλας
 • Μακιγιάζ Τηλεόρασης
 • Μακιγιάζ Δεκαετιών
 • Special Effects
 • Face Painting
 • Χτενίσματα Εποχής & Περούκες
 • Ενδυματολογία
 • Δερματολογία
 • Γενική Αισθητική Προσώπου
MakeUp & Special Effects Specialist

H Φωφώ Σγόντζου έχει σπουδάσει μακιγιάζ, με ειδίκευση στα Special Effects. Έχει εργαστεί σε πλήθος εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ εδώ και χρόνια είναι το "μαγικό χέρι" πίσω από τις μεταμορφώσεις του Γιώργου Μητσικώστα.

Σγόντζου Φωφώ

MakeUp & Special Effects Specialist

H Φωφώ Σγόντζου έχει σπουδάσει μακιγιάζ, με ειδίκευση στα Special Effects, και κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψιμυθιολόγου - Τεχνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Με εφόδια την κατάρτισή της και την αγάπη της για το αντικείμενό της, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, κάνοντας αρχικά την πρακτική της άσκηση και ακολούθως ως επαγγελματίας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Έχει εργαστεί σε πλήθος εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης, πολλές από τις οποίες ξεχώρισαν για την επιτυχία τους και άλλες -όπως οι live παραγωγές- για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Έχει εργαστεί επίσης σε θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε παραγωγές video clips, διαφημιστικών spots και φωτογραφήσεων, αλλά και ως freelancer makeup artist.

Κατά τη δημιουργία του ALTER οργάνωσε το τμήμα Μακιγιάζ & Κομμώσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ως επικεφαλής μιας ομάδας 15 ατόμων, ενώ ασχολήθηκε και με το εμπορικό σκέλος των διαφημίσεων. 

Στην επαγγελματική της πορεία ξεχωρίζει τη διαχρονική συνεργασία της με τον Γιώργο Μητσικώστα και τις εκπομπές του, χαρακτηριστικό στοιχείο των οποίων ήταν οι πολλές μεταμορφώσεις και μεταμφιέσεις του παρουσιαστή σε πρόσωπα της επικαιρότητας.

Έχει διδάξει μακιγιάζ σε διάφορες σχολές. Με το ANT1 MediaLab συνεργάζεται από το 2005 και από το 2012 έως σήμερα είναι υπεύθυνη σπουδών στο Τμήμα «Επαγγελματικό Μακιγιάζ & Special Effects».
 

ΕΛΑ ΣΤΟ ΑΝΤ1 MediaLab

Προοπτικές εξέλιξης

Οι σπουδές στο ANT1 MediaLab προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Οι απόφοιτοι, εκτός από μάχιμοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές σε τηλεοπτικά κανάλια, μπορούν να απασχοληθούν ως κειμενογράφοι ή υπεύθυνοι Τύπου και δημοσίων σχέσεων σε διαφημιστικές εταιρείες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Networking

Το ANT1 MediaLab σε βοηθάει να «χτίσεις» ένα ισχυρό job network. Γνωρίζοντας τους coaches και κάνοντας πρακτική στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, έρχεσαι σε επαφή με καταρτισμένους επαγγελματίες και διευρύνεις το επαγγελματικό σου δίκτυο.

Ευκαιρίες απορρόφησης

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ξεκινά μια σημαντική καριέρα! Πολλοί από τους σπουδαστές του ANT1 MediaLab απορροφώνται άμεσα σε εκπομπές, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψηφιακά Μέσα, εφημερίδες και περιοδικά του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Career Coaching

Στο ANT1 MediaLab διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια, C.V. & interview workshops με κορυφαίους εκπροσώπους του χώρου, οι οποίοι σε προετοιμάζουν για μια επαγγελματική συνέντευξη και σε υποστηρίζουν σε θέματα εργασιακής σταδιοδρομίας.

Βρες μας στο χάρτη Εκδήλωση ενδιαφέροντος

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Επίλεξε το πρόγραμμα και τον τρόπο παρακολούθησης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Μάθημα:

Στοιχεια επικοινωνιας

Επιστροφή στην αρχή