Σκηνοθεσία - I.I.E.K.

Σκηνοθεσια

 • Ι.Ι.Ε.Κ.
 • Απόφοιτοι Λυκείου

ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤ1 MEDIALAB

Σπούδασε την τέχνη της σκηνοθεσίας και μάθε όλες τις σύγχρονες μεθόδους της εικονοληψίας και του μοντάζ. Βρες εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου, δώσε «ζωή» σε κάθε σενάριο και ακολούθησε ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στον χώρο της τέχνης!

Πληροφορίες μαθήματος

Τύπος μαθήματος:

2-year / ΙΙΕΚ / Full time

Έναρξη μαθημάτων:

Οκτώβριος 2022

Διάρκεια:

4 εξάμηνα

Αριθμός ενοτήτων:

10

Κατάσταση εγγραφών:

ΑΝΟΙΚΤΕΣ!

Είδος αναγνώρισης:

Κρατικό πτυχίο

Δίδακτρα & Εκπτώσεις
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Αντικείμενο Σπουδών

Οι σπουδαστές στο ANT1 MediaLab μαθαίνουν τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας δίπλα σε καταξιωμένους coaches. Παράλληλα, εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες τεχνικές ενώ εκπαιδεύονται σε όλο το φάσμα των παραγωγών (δελτία ειδήσεων, ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές, τηλεοπτικές σειρές, αθλητικές μεταδόσεις, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά σποτ, video clips, Web TV, digital video κλπ.) ώστε να έχουν πολύπλευρη κατάρτιση.

Εκπαίδευση στην πράξη

Η πρακτική εξάσκηση στα studios του ANT1, η εξοικείωση με την τεχνολογία και τη χρήση του προηγμένου εξοπλισμού σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, προετοιμάζουν τους σπουδαστές για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Φιλοσοφία 360ο

Οι σπουδαστές διευρύνουν τις γνώσεις τους ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν εμπειρία σε τομείς όπως το videography, το video editing, τα web videos και η ψηφιακή σκηνοθεσία.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Ο κύκλος σπουδών περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων όπως:

 • Φωτισμός
 • Παραγωγή Ταινιών
 • Διεύθυνση Ηθοποιών
 • Ιστορία Κινηματογράφου/Τηλεόρασης
 • Technical Workshop
 • Σκηνοθεσία
 • Σενάριο
 • Αισθητική Κινηματογράφου
 • Πρακτική Εφαρμογή
 • Κινηματογραφική Γλώσσα
Ηθοποιός

Ο Φάνης Μουρατίδης είναι ηθοποιός και διδάσκει το μάθημα: "Διεύθυνση Ηθοποιών".

Μουρατίδης Φάνης

Ηθοποιός

Ο Φάνης Μουρατίδης είναι ηθοποιός και διδάσκει το μάθημα: "Διεύθυνση Ηθοποιών".
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Συνεργάστηκε με τις δυο κρατικές σκηνές και το ελεύθερο θέατρο. Επίσης έχει συνεργαστεί με μερικούς από́ τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες.

Director

Ο Δημήτρης Κοτσέλης είναι σκηνοθέτης με σημαντικές διακρίσεις ταινιών του σε φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθήνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας/Νύχτες Πρεμιέρας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου Αθήνας κ.ά.

Κοτσέλης Δημήτρης

Director

O Δημήτρης Κοτσέλης σπούδασε Θεωρία του Κινηματογράφου και Αγγλική Φιλολογία στο University of the West of England. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σκηνοθεσία και στο σενάριο στο Sheffield Hallam University (Film and Media Production - Northern Media School, Sheffield Hallam University).
 
Aμέσως μετά και έως το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης παρακολούθησε το τμήμα Δημιουργικής Γραφής (Κατεύθυνση Σενάριο/Μυθιστόρημα) στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
 
Η μικρού μήκους ταινία του Ferryman (2008) συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε το βραβείο πρωτότυπης μουσικής στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Αθήνας το 2009.
                                                           
Το ανεξάρτητο ντοκυμανταίρ του 20000 Miles Ahead: A Last Drive Story με επίκεντρο τούς Last Drive και την πορεία τους πλαίσιο του Αθηναϊκού Underground, προβλήθηκε το 20009 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας/Νύχτες Πρεμιέρας.
 
Το 2011 δημιούργησε το ντοκυμανταίρ Αποχαιρετισμός στα πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης/performance του Φεστιβάλ Αθηνών (συνδιοργάνωση με Kunsthalle Athena).
Επίσης, προσκεκλημένος της Έκθεσης Lost in Athens/Lost Sounds παρουσίασε την εγκατάσταση Hotel Room.
                                                           
Παράλληλα, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τους The Callas (Λάκη &Άρη Ιωνά), αναλαμβάνοντας τη φωτογραφία και το μοντάζ της μεγάλου μήκους ταινίας Lustlands (Ηaos Film) η οποία έκανε πρεμιέρα στο 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Στη συνέχεια, και πάλι σε συνεργασία με τούς The Callas υπέγραψε τη φωτογραφία και το μοντάζ της ταινίας The Great Eastern σε πρωτότυπη μουσική Lee Ranaldo (Sonic Youth)  που παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
 
Το 2016 έγραψε και σκηνοθέτησε το video La Voix Surréaliste για τον Kid Flicks, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Kaltblut Magazine. Παράλληλα, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους “Y Proffwyd Dwyll” για τη Βρετανική δισκογραφική New Heavy Sounds.
 
Το 2017 επιλέχθηκε να συμμετάσχει σαν σκηνοθέτης/σεναριογράφος στο Talents Sarajevo (Sarajevo International Film Festival) μαζί με άλλους 5 σκηνοθέτες/σεναριογράφους απ’ όλα τα Βαλκάνια.
 
To 2018-2019 ξεκίνησε την συνεργασία του με τη σειρά ντοκιμαντέρ “Τα Στέκια” (ΕΡΤ2) σκηνοθετώντας επεισόδια σε δικό του σενάριο και έρευνα. Παράλληλα,  η ταινία μικρού μήκους “Ο Μηχανικός” (σε χρηματοδότηση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
 
Ο Δημήτρης διδάσκει στην ειδίκευση  Σκηνοθεσίας του ANT1 Media Lab από τον Οκτώβριο του 2019.

Εικονολήπτης @ ANT1 TV

Ο Κωνσταντίνος Τσάνας είναι εικονολήπτης πλατό στα studios του ANT1 για την παραγωγή ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών.

Τσάνας Κωνσταντίνος

Εικονολήπτης @ ANT1 TV

O Κωνσταντίνος Τσάνας, από τα εφηβικά του χρόνια συνειδητοποίησε πως ο χώρος των media ήταν ο μοναδικός στόχος για την επαγγελματική του ζωή.

Ραδιοπειρατής, στο γυμνάσιο, από την αποθηκούλα του σπιτιού του στο Δίστομο και δημιουργός video από τα χρόνια που η τηλεόραση άρχιζε σιγά-σιγά να αποκτά χρώμα...

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να φοιτά στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής στην Αθήνα αλλά, παράλληλα, ήρθαν και οι σπουδές στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Πολύ γρήγορα, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους...

Εργάστηκε σαν εικονολήπτης, μοντέρ και assistant coordinator στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο VISNEWS/REUTERS TELEVISION. Έκανε ρεπορτάζ και αποστολές, εντός κι εκτός συνόρων, για δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού. Στα πλαίσια αυτά, συνεργάστηκε για την παραγωγή των ειδήσεων από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της τηλεόρασης του ANT1 αλλά και άλλων μεγάλων ελληνικών σταθμών.

Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται σαν εικονολήπτης πλατό στα studios του ANT1 για την παραγωγή ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών (δελτία ειδήσεων, μαγκαζίνο, talk-shows, τηλεπαιχνίδια, talent-shows κλπ.)

Δεν έπαψε ποτέ να αγαπά την μουσική και το ραδιόφωνο, διανύοντας μια μακρά θητεία σαν διευθυντής προγράμματος και παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Χαλκίδας.

Καλοκαιρινός τύπος, δεν χορταίνει τη θάλασσα, τα ταξίδια...και την οικογένειά του.

Managing Director @ Expose Prod

Ο Βασίλης Ανατσίτος είναι videographer με MA Video στη Μεγάλη Βρετανία. Το πελατολόγιό του περιλαμβάνει σημαντικές εταιρίες του εσωτερικού και εξωτερικού.

Ανατσίτος Βασίλης

Managing Director @ Expose Prod

Ο Βασίλης Ανατσίτος έχει σπουδάσει Media Technology και ΜΑ Video στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως camera operator και είναι managing director στην εταιρία “Expose Prod”, που καλύπτει κάθε στάδιο παραγωγής βίντεο και εικόνας γενικότερα.

Ο Βασίλης Ανατσίτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αρχικά με το Ραδιόφωνο και στη συνέχεια με την Τηλεόραση, καθώς και τα Νέα Μέσα.

Έκανε πενταετείς σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, όπου παρακολούθησε τα προγράμματα BSc (Hons) Media Technology και ΜΑ Video.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε ως camera operator στα εξωτερικά συνεργεία και studios μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών (Mega, Alpha, Star Channel, Alter), καθώς και σε πολύ-κάναλες εξωτερικές παραγωγές.

Το 2005 ίδρυσε την εταιρία “Expose Prod”, που καλύπτει κάθε στάδιο παραγωγής βίντεο και εικόνας γενικότερα (pre-to-post), με ένα portfolio που περιλαμβάνει εταιρικά βίντεο, διαφημιστικά (TV & digital), σχεδιασμό 2D & 3D γραφικών, documentaries, μουσικά βίντεο-κλιπ κ.ά. Στο πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνονται σημαντικές εταιρίες του εσωτερικού και εξωτερικού.

ΕΛΑ ΣΤΟ ΑΝΤ1 MediaLab

Προοπτικές εξέλιξης

Οι σπουδές στο ANT1 MediaLab προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Οι απόφοιτοι, εκτός από μάχιμοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές σε τηλεοπτικά κανάλια, μπορούν να απασχοληθούν ως κειμενογράφοι ή υπεύθυνοι Τύπου και δημοσίων σχέσεων σε διαφημιστικές εταιρείες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Networking

Το ANT1 MediaLab σε βοηθάει να «χτίσεις» ένα ισχυρό job network. Γνωρίζοντας τους coaches και κάνοντας πρακτική στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, έρχεσαι σε επαφή με καταρτισμένους επαγγελματίες και διευρύνεις το επαγγελματικό σου δίκτυο.

Ευκαιρίες απορρόφησης

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ξεκινά μια σημαντική καριέρα! Πολλοί από τους σπουδαστές του ANT1 MediaLab απορροφώνται άμεσα σε εκπομπές, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψηφιακά Μέσα, εφημερίδες και περιοδικά του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Career Coaching

Στο ANT1 MediaLab διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια, C.V. & interview workshops με κορυφαίους εκπροσώπους του χώρου, οι οποίοι σε προετοιμάζουν για μια επαγγελματική συνέντευξη και σε υποστηρίζουν σε θέματα εργασιακής σταδιοδρομίας.

Βρες μας στο χάρτη Εκδήλωση ενδιαφέροντος

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Επίλεξε το πρόγραμμα και τον τρόπο παρακολούθησης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Μάθημα:

Στοιχεια επικοινωνιας

Επιστροφή στην αρχή