Testimonials

Η εμπειρια του ANT1 Medialab: Δες τι λενε οι αποφοιτοι

Νίκος Νανούρης

Δημοσιογράφος @ Real fm.

Φοιτώντας  για ένα χρόνο στη σχολή ANT1 MediaLab, διδάχτηκα κάποιες κατευθυντήριες γραμμές της δημοσιογραφίας δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου που ξέρουν από πρώτο χέρι την αγορά εργασίας. Μέσω της σχολής είχα την ευκαιρία να κάνω την πρακτική μου άσκηση στο δελτιο ειδήσεων του  ANT1. Πλέον, έχοντας κερδίσει σημαντικά εφόδια από τη σχολή και τη πρακτική στο κανάλι, εργάζομαι ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Real fm.

 

Τροχίδου Αλεξάνδρα

Ηχολήπτρια / Τεχνικός Αμφιθεάτρου @ Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Φοιτώντας στο τμήμα Ηχοληψίας και Μουσικής Παραγωγής του ANT1 MediaLab έζησα μια μοναδική εμπειρία. 

Είχα την τύχη να διδαχθώ από μερικούς απο τους καλύτερους εν ενεργεία επαγγελματίες στον χώρο, με άπειρες γνώσεις και τις απαραίτητες ικανότητες να τις μεταφέρουν στους φοιτητές τους. Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να εξασκηθώ σε στούντιο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, να συνεργαστώ με άλλα τμήματα της σχολής (δημοσιογραφία, σκηνοθεσία) με σκοπό την πραγματοποίηση κοινών εργασιών και, φυσικά, να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με εργασίες και σεμινάρια. 

Είναι αξιοσημείωτο πως οι καθηγητές μας ήταν πάντα εκεί για εμάς, ακόμα και μετά το τέλος της φοίτησης μας, να απαντούν σε κάθε μας απορία, να μας συμβουλεύουν και να μας ενθαρρύνουν στα επαγγελματικά μας βήματα. 

 

Σοφία Θεοδοσίου

Sound Engineer @ Minus One Music

Το τμήμα Ηχοληψίας και Μουσικής Παραγωγής του ANT1 MediaLab άνοιξε νέους ορίζοντες για εμένα. Έχοντας ασχοληθεί με την μουσική, έχει πάντα την περιέργια να ανακαλύψω το τεχνολιγικό κομμάτι που αφορά τον ήχο. 

Στο πλευρό μας είχαμε έμπειρους επαγγελματίες, να μας βοηθάνε και να μας συμβουλεύουν στο κάθε μας βήμα, από την πρώτη κιόλας μέρα φοίτησής μας, μέχρι ακόμα και στα επόμενα βήματα της επαγγελματικής μας αποκατάστασης. Μοναδικές εμπειρίες περιμένουν τους φοιτητές, όπως συνεργασίες μεταξύ των τμημάτων και των καθηγητών για την επίτευξη εργασιών, αλλά και συνεργασίες με επαγγελματίες του ίδιου χώρου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. 

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, με την ώθηση που μου έδωσε η οικογένεια του  ANT1 MediaLab αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στο  Minus One Music, έχω συνεργαστεί με νέα αλλά και μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως επίσης και με νέα εταιρία Audiobook.

Στέφανος Φέξης

Στέφανος Φέξης - Ραδιοφωνικός Παραγωγός @ Betradio by NOVIBET

Στη σχολή  ΑΝΤ1 ΜediaLab πέρασα δύο υπέροχα χρόνια! Με την βοήθεια όλων των καθηγητών,οι οποίοι είναι ξεχωριστοί και ο καθένας στο είδος του θα έλεγα από τους καλύτερους, έμαθα πάρα πολλά σχετικά με την ηχοληψία και τη μουσική παραγωγή! 

Προσωπικά, επειδή ήμουν λάτρης του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, μπορώ να πω ότι εξελίχθηκα σε αυτόν τον τομέα και σήμερα δουλεύω πάνω σε αυτό το αντικείμενο, τόσο σε διαφημίσεις στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, ως ηχολήπτης στο Betradio by NOVIBET αλλά και στο Ιόνιον FM ως ραδιοφωνικός παραγωγός και ηχολήπτης!

 Οπότε αυτό που θα σας έδινα σαν συμβουλή είναι ότι, αν θέλετε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, τότε στο ANT1 MediaLab  θα λάβετε τα απαραίτητα εφόδια για να το πετύχετε!!!

Κωνσταντίνος Πουλής

Μουσικός - Συνθέτης

Όσον αφορά στο κομμάτι της Μουσικής Παραγωγής - Ηχοληψίας, σύμφωνα πάντα με τη δική μου εμπειρία και άποψη, στο ANT1 MediaLab θα συναντήσετε τα παρακάτω:

1) Συνεννοήσιμοι πάνω απ΄όλα καθηγητές με αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό τους.

2) Δυνατότητα γνωριμιών. 

3) Απόκτηση κυρίως γενικών αλλά και θεμελιωδών γνώσεων.

4) Βοήθεια όσον αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

5) Ανταπόκριση καθηγητών και μετά την αποφοίτηση.

6) Ευρύ φάσμα μαθημάτων. 

7) Ευγενικό κλίμα.

Απαιτείται προσωπική δουλειά, θέληση, στόχος κι επιμονή, αν κάποιος θέλει να εξειδικευτεί επαγγελματικά σε κάποιον από τους διδασκόμενους κλάδους.

Προσωπικά θεωρώ πως ήταν μια τίμια επιλογή.

Λίνα Κοτσαρίδη

Costumer Support and Operation Agent@Fresh

«Το ANT1 MediaLab είναι έμπνευση, δημιουργία, μάθηση, εξειδίκευση και ένα μοναδικό ταξίδι γνώσεων. Καταξιωμένοι εισηγητές, επαγγελματίες του χώρου, έγιναν πηγή έμπνευσής μου και με βοήθησαν σε ό,τι κι αν χρειάστηκα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και συνεχίζουν να το κάνουν, σχεδόν δύο χρόνια μετά, με αμείωτο ενδιαφέρον. Το  ANT1 MediaLab είναι η αιτία που άλλαξα επαγγελματικό προσανατολισμό και με βοήθησε να κάνω βήμα βήμα το όνειρό μου πραγματικότητα στο κομμάτι του Digital Marketing. Γιατί τελικά εδώ αρχίζουν όλα!!».

Μάριος Βαρσάμης

Ηχολήπτης-Τεχνικός Ήχου

Το ANT1 MediaLab με βοήθησε πραγματικά στο να καταλαβω πως για μενα η Ηχοληψία είναι έρωτας ζωής! Οι γνώσεις των καθηγητών σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολης με βοήθησαν στην ανάπτυξη των γνώσεων για την τεχνη της Ηχοληψίας.

Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές της Σχολης του ANT1 MediaLab!

Κωνσταντίνος Λαζαρίδης

Social Media Specialist @Ρυθμός 949

Ο ANTENNA για εμένα είναι μια μεγάλη αγάπη, πόσω μάλλον το ANT1 MediaLab, το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Φοίτησα στο τμήμα “Digital & Social Media”, γνώρισα καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, πήρα μέρος σε digital workshops και τέλος, έκανα την πρακτική μου στα Ραδιόφωνα του Ομίλου, Ρυθμό 949 & Easy 97.2. Το ANT1 MediaLab ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα, γιατί πραγματικά εδώ αρχίζουν όλα ;)

Χρήστος Μιχαηλίδης

Social Media Specialist @ Renegade Media

Έχοντας σπουδάσει στο τμήμα "DIGITAL & SOCIAL MEDIA" το 2019, κατάφερα να γνωρίσω μερικούς από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι δίπλα μου και να με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ. Στο πλαίσιο των σπουδών μου μού δόθηκε η ευκαιρία να κάνω την πρακτική μου άσκηση στον Ρυθμό 949, τον Easy 97.2 & τη Heaven Music και να αποκτήσω ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία.

 

Εύα Παυλάτου

Δημοσιογράφος | protothema.gr

Πέρασα το κατώφλι της σχολής Δημοσιογραφίας του ANTENNA πριν από πέντε χρόνια. Ως πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών φοίτησα μόνο ένα έτος, αλλά πήρα πολλά από τους άξιους καθηγητές. Με πολλή όρεξη για δουλειά, μετέδιδαν τις γνώσεις τους σε όποιον, φυσικά, είχε διάθεση να μάθει και να αξιοποιήσει στο έπακρον την επαφή με επαγγελματίες τέτοιου βεληνεκούς. Μετά το πέρας των σπουδών μου, έκανα πρακτική με τη φροντίδα της σχολής στο ραδιόφωνο του ANTENNA, στη σύνταξη του δελτίου ειδήσεων και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Από την άνοιξη του 2013 εργάζομαι για το protothema.gr.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Editor-in-Chief | eleftherostypos.gr

Όταν έγραψα το πρώτο μου δημοσιογραφικό κείμενο, κατάλαβα πως αυτό είναι που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Το ANT1 MediaLab μου έδωσε τα εφόδια να το καταφέρω!

Βλασία Μαντέσκα

Digital sales trafficker | ANT1 TV

Το ANT1 MediaLab είναι για εμένα όχι μόνο το μεγαλύτερο «σχολείο», αλλά και η πιο σωστή απόφαση που πήρα ποτέ! Γεμάτη όνειρα για το μέλλον μου, επέλεξα να σπουδάσω Δημοσιογραφία δίπλα στους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Οι γνώσεις αλλά και οι εμπειρίες που αποκόμισα μέσα σε δύο πολύ γεμάτες χρονιές, είναι σίγουρα η αρχή για κάτι πολύ σημαντικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές για την πολύ σπουδαία δουλειά που κάνουν. 

Βάλια Κόκκινου

Δημοσιογράφος - Ροή προγράμματος | ANT1 TV.

Η Σχολή Δημοσιογραφίας του ANT1 αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό, τόσο της εκπαίδευσής μου όσο και της ζωής μου. Η φοίτηση είναι μια υπέροχη εμπειρία, με επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τους σπουδαστές ως αυριανούς συναδέλφους. Παρέχονται όλα τα εφόδια που απαιτούνται για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία και σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις εξαιρετικούς δημοσιογράφους και ανθρώπους μέσα στο συγκεκριμένο χώρο. Δεν θα άλλαζα ποτέ την επιλογή αυτή! Σήμερα, έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή μου, εργάζομαι ήδη στον Όμιλο ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1 ΜediaLab συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο για μένα. 

Ανδρέας Τσιλογιάννης

Δημοσιογράφος - Πολιτικός αναλυτής

Η υψηλή κατάρτιση, η μεταλαμπάδευση -με ορθό τρόπο- της δημοσιογραφικής γνώσης, η τεχνογνωσία, η σωστή διαχείριση της πληροφορίας, είναι παροχές υψηλές τις οποίες «απολαμβάνει» ο κάθε σπουδαστής της δημοσιογραφικής σχολής ANT1 MediaLab και αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας. Eιδικά όταν υπάρχει σύνδεση με τη σωστή χρήση και διαχείριση των υπηρεσιών που προσφέρει η νέα εποχή της τεχνολογίας.

Ανδρέας Οικονόμου

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Ώθηση. Σε αυτήν τη λέξη συνοψίζονται όσα προσφέρει η σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, πλέον Ι.Ι.Ε.Κ., στους σπουδαστές της. Οι καθηγητές και η διεύθυνση διδάσκουν την ατομική πρόοδο κι εξέλιξη. Παρέχουν στους μαθητές όλα τα εφόδια, ώστε, όταν αποφοιτήσουν, να είναι πανέτοιμοι να υλοποιήσουν τους στόχους τους. 

Εκεί διδάχτηκα και αφομοίωσα πολυδιάστατες γνώσεις: δημοσιογραφία, επικοινωνία, ελληνική γλώσσα, δεοντολογία, εγχώρια και διεθνή ιστορία. Αισθάνομαι ευγνώμων απέναντι στη σχολή, καθώς χάρις σε αυτήν πραγματοποίησα όλα μου τα όνειρα.

Αριάνα Παπαγιάννη

Δημοσιογράφος | COSMOTE TV

Το ANT1MediaLab ήταν η αρχή για να κάνω αυτό που αγαπώ επάγγελμα.
Μπήκα ως φοιτήτρια και βγήκα έτοιμη για να μπω στην αγορά εργασίας.

Δημήτρης-Όθωνας Φουτσιτζής

Δημοσιογράφος, YouTuber

Αποφοίτησα από το τμήμα της Δημοσιογραφίας το 2016. Ήταν δύο χρόνια τρομερής εμπειρίας, καθώς είχα την τύχη και τη χαρά να έχω για καθηγητές μου καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι μου μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους. Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο έτος, είχα τη δυνατότητα να κάνω την πρακτική μου άσκηση μέσα στα πλατό των ψυχαγωγικών εκπομπών του Ομίλου ΑΝΤ1, αποτελώντας ισότιμο μέλος της εκάστοτε δημοσιογραφικής ομάδας. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, έχω ήδη εργαστεί σε ψυχαγωγική εκπομπή στον ΣΚΑΪ και νιώθω έτοιμος να υλοποιήσω τα όνειρά μου. 

Τίμος Κουρεμένος

Tech editor - New media marketer

Η εμπειρία μου στo ANT1 MediaLab ήταν μοναδική. Έμαθα βασικά πράγματα για τη δημοσιογραφία και τον χειρισμό της γλώσσας, γραπτής και προφορικής, καθώς και για τον τρόπο που λειτουργεί κάθε ενημερωτικό μέσο. Η Σχολή με βοήθησε να βρω δουλειά στην τηλεόραση από το πρώτο κιόλας έτος της φοίτησής μου εκεί, αφού οι καθηγητές φροντίζουν οι σπουδαστές να έρχονται σε επαφή με τις διάφορες εκπομπές του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και να γνωρίζουν τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.

Παύλος Τουμπέκης

Δημοσιογράφος & παρουσιαστής | VICE

Η φοίτηση σε μια σχολή, από μόνη της, δεν εξασφαλίζει το επαγγελματικό σου μέλλον. Ειδικά σε έναν χώρο όπως η δημοσιογραφία, ένας τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν αστείος. Το ΑΝΤ1 ΜediaLab βρίσκεται εκεί για εσένα που θες να ασχοληθείς με τα ΜΜΕ, ώστε να σου δώσει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, να σου διδάξει τις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να σε μάθει να μπουσουλήσεις με ασφάλεια σε αυτόν τον χώρο, στα πρώτα σου βήματα. Απ' τη μεριά σου, οφείλεις να κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις το όνειρό σου και αν συμβεί αυτό, να είσαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 Media Lab θα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν.  
 
Έτσι έγινε και μ' εμένα, όταν αποφάσισα να πάω στο VICE. Έγινε πιο εύκολο - τόσο το να πάω εκεί, όσο και να τα καταφέρω το πρώτο διάστημα. Από εκεί και πέρα, η ζωή είναι στα χέρια σου. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.