Η Σχολή Δημοσιογραφίας του ANT1 αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό, τόσο της εκπαίδευσής μου όσο και της ζωής μου. Η φοίτηση είναι μια υπέροχη εμπειρία, με επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τους σπουδαστές ως αυριανούς συναδέλφους. Παρέχονται όλα τα εφόδια που απαιτούνται για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία και σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις εξαιρετικούς δημοσιογράφους και ανθρώπους μέσα στο συγκεκριμένο χώρο. Δεν θα άλλαζα ποτέ την επιλογή αυτή! Σήμερα, έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή μου, εργάζομαι ήδη στον Όμιλο ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1 ΜediaLab συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο για μένα.
Εικόνα του "Βάλια Κόκκινου"
Βάλια Κόκκινου
Δημοσιογράφος, ΡΟΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤ1 TV
Η φοίτηση σε μια σχολή, από μόνη της, δεν εξασφαλίζει το επαγγελματικό σου μέλλον. Ειδικά σε έναν χώρο όπως η δημοσιογραφία, ένας τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν αστείος. Το ΑΝΤ1 ΜediaLab βρίσκεται εκεί για εσένα που θες να ασχοληθείς με τα ΜΜΕ, ώστε να σου δώσει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, να σου διδάξει τις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να σε μάθει να μπουσουλήσεις με ασφάλεια σε αυτόν τον χώρο, στα πρώτα σου βήματα. Απ' τη μεριά σου, οφείλεις να κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις το όνειρό σου και αν συμβεί αυτό, να είσαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 Media Lab θα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν. Έτσι έγινε και μ' εμένα, όταν αποφάσισα να πάω στο VICE. Έγινε πιο εύκολο - τόσο το να πάω εκεί, όσο και να τα καταφέρω το πρώτο διάστημα. Από εκεί και πέρα, η ζωή είναι στα χέρια σου. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Εικόνα του "Παύλος Τουμπέκης"
Παύλος Τουμπέκης
Δημοσιογράφος & παρουσιαστής, VICE
Όταν έγραψα το πρώτο μου δημοσιογραφικό κείμενο, κατάλαβα πως αυτό είναι που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Το ANT1 MediaLab μου έδωσε τα εφόδια να το καταφέρω!
Εικόνα του "Γιώργος Μιχαηλίδης"
Γιώργος Μιχαηλίδης
Editor-in-Chief, ELEFTHEROSTYPOS.GR
Η εμπειρία μου στo ANT1 MediaLab ήταν μοναδική. Έμαθα βασικά πράγματα για τη δημοσιογραφία και τον χειρισμό της γλώσσας, γραπτής και προφορικής, καθώς και για τον τρόπο που λειτουργεί κάθε ενημερωτικό μέσο. Η Σχολή με βοήθησε να βρω δουλειά στην τηλεόραση από το πρώτο κιόλας έτος της φοίτησής μου εκεί, αφού οι καθηγητές φροντίζουν οι σπουδαστές να έρχονται σε επαφή με τις διάφορες εκπομπές του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και να γνωρίζουν τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.
Εικόνα του "Τίμος Κουρεμένος"
Τίμος Κουρεμένος
Tech Editor - New Media Marketer, NEWSIT.GR
Αποφοίτησα από το τμήμα της Δημοσιογραφίας το 2016. Ήταν δύο χρόνια τρομερής εμπειρίας, καθώς είχα την τύχη και τη χαρά να έχω για καθηγητές μου καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι μου μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους. Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο έτος, είχα τη δυνατότητα να κάνω την πρακτική μου άσκηση μέσα στα πλατό των ψυχαγωγικών εκπομπών του Ομίλου ΑΝΤ1, αποτελώντας ισότιμο μέλος της εκάστοτε δημοσιογραφικής ομάδας. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, έχω ήδη εργαστεί σε ψυχαγωγική εκπομπή στον ΣΚΑΪ και νιώθω έτοιμος να υλοποιήσω τα όνειρά μου.
Εικόνα του "Δημήτρης Όθωνας Φουτσιτζής"
Δημήτρης Όθωνας Φουτσιτζής
Δημοσιογράφος, ΣΚΑΪ TV
Αποφοίτησα από τη σχολή του AΝΤΕΝΝΑ ως δημοσιογράφος, και αφού ολοκλήρωσα την πρακτική μου μέσα στον όμιλο, βρήκα κατευθείαν δουλειά σαν συντάκτρια σε γνωστό εφηβικό περιοδικό. Πλέον, είμαι αρχισυντάκτρια του περιοδικού U! girl, έχω το δικό μου blog και παίρνω συνεντεύξεις από διάσημους καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η σχολή του AΝΤ1 με βοήθησε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, χάρη στους εξαιρετικούς καθηγητές που πλαισιώνουν το δυναμικό της και τον εξαιρετικό εξοπλισμό που είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε, για να μην μείνουμε μόνο στη θεωρία αλλά και για να κάνουμε πράξη όσα διδαχτήκαμε.
Εικόνα του "Mαριλή Γιαννακάκη"
Mαριλή Γιαννακάκη
Αρχισυντάκτρια, U! GIRL
Ο δημοσιογράφος είναι ο μεσάζων για να φτάσει η είδηση στον πολίτη. Αυτή ήταν και η πρώτη φράση που άκουσα, όταν ξεκίνησα να φοιτώ μετά τη Φιλολογία στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Και πράγματι, τα εφόδια που έλαβα από τη σχολή ήταν αρκετά για να μπορέσω να διαμορφώσω το ύφος, το γράψιμο, την τεχνική, την ευελιξία αλλά και το πάθος που πρέπει να έχει ένας μαχόμενος ρεπόρτερ. Οι καθηγητές είναι οι αρτιότεροι του είδους τους και η σχολή είναι πάντα δίπλα στους φοιτητές και τους αποφοίτους της, βοηθώντας τους με κάθε δυνατό τρόπο.
Εικόνα του "Νέαρχος Κουρσάρος"
Νέαρχος Κουρσάρος
Δημοσιογράφος, FREELANCER
Σπούδασα Δημοσιογραφία και Επικοινωνία κοντά στους καλύτερους και τώρα εργάζομαι ως assistant editor in chief και social media manager για το περιοδικό MANCODE.
Εικόνα του "Μαρία Σερετάκη "
Μαρία Σερετάκη
Assistant editor in chief, MANCODE
Στον ΑΝΤ1 MediaLab συνάντησα την πιο έμπειρη ομάδα καθηγητών, με τεράστια εμπειρία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και πήρα τα εφόδια για να εργαστώ με επιτυχία στον κλάδο της δημοσιογραφίας. Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού, οn-the-job training και πραγματικά projects στα υπερσύγχρονα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά studio του ΑΝΤ1, εξασκήθηκα στις πραγματικές συνθήκες του επαγγελμάτος. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου είχα ήδη δημιουργήσει το προσωπικό μου portfolio, με δείγματα τις δουλειάς μου, μέσω των εργασιών που είχα αναλάβει.
Εικόνα του "Νατάσα Σπαντιδάκη"
Νατάσα Σπαντιδάκη
Δημοσιογράφος, MONONEWS.GR
Το ΑΝΤ1 MediaLab μου χάρισε μια δημιουργική χρόνια. Ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν στο μακιγιάζ, κατάφερα να κάνω πράγματα που εγώ η ίδια δεν τα φανταζόμουν! Αυτό φυσικά οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά των καθηγητριών μου και φυσικά της ίδιας της Σχολής.
Εικόνα του "Μάρσι Λουκάκη "
Μάρσι Λουκάκη
Μακιγιέζ, FREELANCER