Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο Contact us

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Το Πρόγραμμα Σπουδών για όλες τις ειδικότητες που προσφέρει το ANT1 MediaLab εστιάζει στην πρακτική εξάσκηση, που γίνεται καθημερινά και σε πραγματικές συνθήκες στο πλαίσιο της φοίτησης.

Επιπρόσθετα, η φοίτηση στο ANT1 MediaLab παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα της πρακτικής άσκησης (σ.σ.: μαθητείας) σε εταιρείες και media assets του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, όπως:

  • Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
  • Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ρυθμός 94,9 και Easy 97,2
  • Στη δισκογραφική εταιρεία Heaven Music
  • Στις εκδόσεις Δάφνη Επικοινωνίες (OK!, MyTV, Forma, Αστρολόγος)
  • Στα  antenna.gr, ANT1 Web TV, NETWIX, Brands Galaxy, fthis.gr, αλλά και στο VICE.

 

Πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του συνολικού κύκλου των μαθημάτων και των εργαστηρίων –δηλαδή στο τέλος της ετήσιας ή διετούς φοίτησης ανάλογα με το Πρόγραμμα– και η διάρκειά της είναι έως και 3 μήνες.

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές καλούνται να αξιοποιήσουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έλαβαν στο πλαίσιο της φοίτησής τους στη Σχολή του ΑΝΤΕΝΝΑ, σ’ ένα πραγματικό, δυναμικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Η πρακτική άσκηση δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με το αντικείμενο σπουδών τους, να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να καλλιεργήσουν επαγγελματισμό και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους. Συμβάλλει, έτσι, στην ομαλότερη ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δίνει την ευκαιρία για την έναρξη μιας επαγγελματικής συνεργασίας!

Η επιλογή της θέσης για την πρακτική άσκηση γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης από τον σπουδαστή και μετά από συζήτηση και συνεργασία του ίδιου με τον επιστημονικό υπεύθυνο και με την υπεύθυνη διασύνδεσης, προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση τα ενδιαφέροντά του.