Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο Contact us

ΟΜΙΛΟΣ ANTENNA

1988: ΙΔΡΥΣΗ O Μίνως Κυριακού, αναζητώντας τρόπους να προβάλλει ευρύτερα τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο των media, ιδρύοντας τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και δημιουργώντας έναν από τους πρώτους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO. Πριν ακόμα συμπληρωθούν δύο μήνες λειτουργίας, το ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ κερδίζει τις προτιμήσεις του κοινού και κατακτά την κορυφή στην κλίμακα ακροαματικότητας.

1989: ANT1 TV Ένα χρόνο μετά, κι ενώ ωρίμαζαν οι συνθήκες για την ιδιωτική τηλεόραση, την ημέρα των εκλογών του 1989, η τηλεόραση του ΑΝΤ1 εξέπεμψε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το σήμα της. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και, παρά τα εμπόδια, μέσα σε 40 ημέρες από την πρώτη ερασιτεχνική εκπομπή, το κανάλι έβγαλε στον αέρα ζωντανό πρόγραμμα. Ο ΑΝΤ1 αποκτούσε καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους και, αψηφώντας τις δυσκολίες, επιβλήθηκε γρήγορα και καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που δραστηριοποιείται τόσο στην ελεύθερη και στη συνδρομητική τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, στη μουσική, στις εκδόσεις, στις τηλεοπτικές παραγωγές και στα ψηφιακά μέσα. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου εκτείνονται, εκτός από την Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβενία, στη Ρουμανία αλλά και στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, ενώ ο Όμιλος συνεχίζει να επεκτείνεται διαρκώς, τόσο γεωγραφικά όσο και σε νέα Μέσα, όπως τα θεματικά κανάλια και το Διαδίκτυο.

ΣΗΜΕΡΑ δραστηριοποιούμαστε σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Απασχολούμε περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους, ενώ απευθυνόμαστε, μέσω της ελεύθερης τηλεόρασης αλλά και των καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων, σε παραπάνω από 150 εκατομμύρια κοινό παγκοσμίως.

ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μακροχρόνιας στρατηγικής που έχουμε σχεδιάσει με προσοχή και εφαρμόζουμε με πειθαρχία είναι:

  • Προσφέρουμε τα καλύτερα ψυχαγωγικά προγράμματα και την εγκυρότερη, αξιόπιστη ενημέρωση στους τηλεθεατές μας.
  • Επενδύουμε σε νέα ψηφιακά μέσα.
  • Συνεχίζουμε τη γεωγραφική μας επέκταση σε νέες χώρες, επενδύοντας στους κλάδους της τηλεόρασης, της παραγωγής περιεχομένου, των ραδιοφώνων και των ψηφιακών μέσων.
  • Αξιοποιούμε, με σύμμαχο την τεχνολογία και παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, τις νέες ευκαιρίες που εμφανίζονται, γνωρίζοντας πως το «να είσαι μπροστά» είναι σημαντικό, τόσο για να συνεχίσεις να υπάρχεις όσο και για να εξελίσσεσαι.
  • Δίνουμε ιδιαίτερη βάση στο ταλέντο και προσπαθούμε διαρκώς να προσελκύουμε στο δυναμικό μας ανθρώπους ικανούς και ξεχωριστούς.

Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε ως πρωτοπόροι.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ! Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε να αναζητούμε διαρκώς νέες ευκαιρίες και αγορές, να επενδύουμε σε πρωτοπόρες ιδέες αλλά και να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, κρατώντας τον πήχη ψηλά και εδραιώνοντας την ηγετική μας θέση!

 

ANTENNA Group logo