Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο Contact us

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ αποτελεί ουσιαστικό καθήκον κάθε οργανισμού ή εταιρείας. Θέλοντας έτσι να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους, και υπηρετώντας τις αξίες του Ομίλου ANTENNA, στο ANT1 MediaLab έχουμε καθιερώσει ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τις οποίες προσπαθούμε να επεκτείνουμε κάθε χρόνο.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσής της, η Σχολή του Ομίλου ANTENNA χορηγεί υποτροφίες ολικής απαλλαγής από τη συμμετοχή στις δαπάνες σπουδών σε παιδιά άπορων οικογενειών, ιδρυμάτων και σωματείων.

Στόχος είναι να στηριχθούν οι νέοι από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες ή ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, και να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να έχουν ισότιμη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της κοινωνικά ευαίσθητης πολιτικής διδάκτρων, έχουμε καθιερώσει ειδικές κατηγορίες εκπτώσεων, με κοινωνικά κριτήρια. Επίσης, προσπαθώντας να μην στερήσουμε από κανέναν τη δυνατότητα να σπουδάσει στο ANT1 MediaLab, προσφέρουμε μερική υποτροφία σε μόνιμους κατοίκους περιοχών εκτός Αττικής, με ειδική έκπτωση στα προγράμματα φοίτησης από κοντά.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το ANT1 MediaLab συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ANTENNA, μεταξύ των οποίων είναι και οι «Ημέρες Αιμοδοσίας», που διοργανώνονται συστηματικά από το 2003, τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο.
Η εθελοντική αιμοδοσία, μάλιστα, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 MediaLab, ενώ το προσωπικό, οι σπουδαστές, καθηγητές και συνεργάτες της Σχολής έχουν πάντα ενεργό συμμετοχή, προσφέροντας ένα δώρο ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη.

 

Η ανταπόκριση είναι πραγματικά μεγάλη από όλους τους ανθρώπους του Ομίλου και είναι ενδεικτικό πως, από το 2003 έως σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 733 φιάλες αίματος.

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πολλές φορές, μία πράξη ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγαλεπήβολο, αλλά αρκεί μία ειλικρινής κίνηση αγάπης και ευθύνης. Κάθε χρόνο, με τον συντονισμό της Σχολής, οι σπουδαστές οργανώνουν επισκέψεις σε παιδικά ιδρύματα και νοσοκομεία παίδων, προσφέροντας, πέρα από δωράκια και υποστήριξη σε αναγκαία είδη, χαρά και διασκέδαση στα παιδιά αλλά και στους εαυτούς τους!

Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιούμε επισκέψεις στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης Αττικής, όπου οι σπουδαστές Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων βλέπουν και εφαρμόζουν στην πράξη το τι σημαίνει εταιρική κοινωνική ευθύνη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ

Η τεχνογνωσία του ANT1 MediaLab στον χώρο του media training είναι αναμφισβήτητη. Για αυτόν τον λόγο, αρκετοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν τις υπηρεσίες μας και τη γνώση μας στα ΜΜΕ. Το 2017 προσφέραμε την τεχνογνωσία μας στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» πραγματοποιώντας, αφιλοκερδώς, ένα διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο. 
 

 

Οι καθηγητές μας κα Γκαγκάκη Αικατερίνη και κος Βαφειάδης Νικόλας πραγματοποίησαν ένα διήμερο media training σε θέματα επικοινωνίας & δημοσίων σχέσεων και τηλεπαρουσίασης, ώστε τα μέλη των ομάδων εργασίας να μπορούν να προβάλλουν αποτελεσματικά το έργο τους, ενημερώνοντας σωστά το κοινό και τα Μέσα.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στο ΑΝΤ1 MediaLab, όπως και σε όλο τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, έχουμε την πεποίθηση πως το περιβάλλον μάς χρειάζεται, αλλά πως στην πραγματικότητα εμείς το χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο. Για αυτό και φροντίζουμε ακόμη και με μικρές, καθημερινές πράξεις να υποστηρίζουμε την προστασία του και να ενθαρρύνουμε τους σπουδαστές μας να κάνουν το ίδιο. 

Στους χώρους της Σχολής έχουμε κάδους για ανακύκλωση μπαταριών, χαρτιού και μελανιών, και φροντίζουμε όλοι μαζί να δημιουργούμε ένα «πράσινο» περιβάλλον εκπαίδευσης, ανακυκλώνοντας τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες των μαθημάτων και της εργασίας μας. Επίσης, ενθαρρύνουμε τη χρήση ηλεκτρονικών και όχι έντυπων σημειώσεων, μειώνοντας το ενεργειακό και οικολογικό αποτύπωμα της Σχολής.