Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο Contact us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΤΟ ANTENNA MEDIA LAB διοργανώνει ετησίως, για τη σφαιρική κατάρτιση των σπουδαστών του, ποικίλες εκπαιδευτικές επισκέψεις, χρήσιμες σε έναν μελλοντικό επαγγελματία του χώρου των media. Στο πλαίσιο αυτό, οι σπουδαστές επισκέπτονται χώρους όπου διαδραματίζονται σημαντικές εξελίξεις, και βρίσκονται στο επίκεντρο οικονομικών, πολιτικών, αθλητικών ή πολιτιστικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα έχουμε πραγματοποιήσει επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων, όπου παρακολουθήσαμε συνεδρίαση της Ολομέλειας και ξεναγηθήκαμε στη δημοσιογραφική αίθουσα του Κοινοβουλίου, και στο Πρωτοδικείο Αθηνών (παλαιά Σχολή Ευελπίδων) για παρακολούθηση δικών.
 

 

Ακόμη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις και ημερίδες με θέμα π.χ. τη νεανική επιχειρηματικότητα ή την οικιστική ανάπλαση της πρωτεύουσας. Είδαμε από κοντά και κάναμε ρεπορτάζ κατά την εξέλιξη των εργασιών νέων σταθμών του Μετρό και του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Πήγαμε στο παλιό Αεροδρόμιο στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιήσαμε έρευνα για το προσφυγικό και συμμετείχαμε σε ημερίδα με θέμα τους πρωταγωνιστές της ζωής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, και στη Γαλλική Πρεσβεία, για ενημέρωση σχετικά με θέματα μεγάλου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.

Ξεναγηθήκαμε στο πρώτο ελληνικό τηλεοπτικό studio στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. και συμμετείχαμε στην οργάνωση ποικίλων παραγωγών ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στα Κάπα Studios στα Σπάτα και στα πλατό του εκθεσιακού κέντρου Design Plaza.

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και να ενημερωθούμε για τον εξοπλισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, να παρακολουθήσουμε σεμινάρια στo Bon Studio και στη Metro Audio System, με θέματα σχετικά με ηχητικά και φωτιστικά συστήματα συναυλιών και τη λειτουργία διαφόρων τύπων ψηφιακής κονσόλας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΧΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Κάθε χρόνο, το ANT1 MediaLab προγραμματίζει νέες επισκέψεις με γνώμονα αφενός την παρακολούθηση δια ζώσης σημαντικών πολιτικοοικονομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και αφετέρου την ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών του με ρεπορτάζ στον τόπο των γεγονότων και ομαδικές εργασίες που παρουσιάζονται στις αίθουσες διδασκαλίας.