Songwriting Masterclass

Songwriting Masterclass

 • SEMINARS
 • High School Graduates

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Songwriting Masterclass" ΣΤΟ ANT1 MEDIALAB

Το σεμινάριο "Songwriting Masterclass" στοχεύει στην εξερεύνηση και στην ενδυνάμωση της δημιουργικής τεχνικής και απευθύνεται σε όλους όσους γράφουν τραγούδια και θέλουν να εμβαθύνουν στην τέχνη τους. Σε κάθε μάθημα εξερευνούμε νέες τεχνικές σύνθεσης & γραφής και οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν και να παρουσιάσουν ένα τραγούδι εφαρμόζοντας τα νέα τους εργαλεία. 

Course information

Τύπος μαθήματος:

Σεμινάριο / ΚΔΒΜ 

Έναρξη μαθημάτων:

θα ανακοινωθεί σύντομα

Διάρκεια:

30 ώρες

Αριθμός ενοτήτων:

7

Κατάσταση εγγραφών:

ΑΝΟΙΚΤΕΣ!

Δίδακτρα & Εκπτώσεις
Contact us

Εκπαίδευση στην πράξη

 Το σεμινάριο Songwriting Masterclass του ANT1 MediaLab προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν όλες τις  τεχνικές σύνθεσης και γραφής ενός τραγουδιού και να το παρουσιάσουν, εφαρμόζοντας τα όλα τα νέα τους εργαλεία και προγράμματα!

Δημιουργία ΕΡ

Ολοκληρώνοντας των κύκλο των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν αρκετό υλικό τραγουδιών ώστε να δημιουργήσουν ένα EP και θα έχουν μάθει να ασκούν και να λαμβάνουν εποικοδομητική κριτική στα τραγούδια τους και στα τραγούδια των άλλων.

Προοπτικές εξέλιξης

Όσοι συμμετέχουν στο σεμινάριο, έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα τραγούδια τους μέσω του ANT1 MediaLab WebRadio!

Μαθηματα & Διδασκοντες

Τα μαθήματα του σεμιναρίου "Songwriting Masterclass" πραγματοποιούνται στις μοντέρνες εγκαταστάσεις του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με τη βοήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού:

 • Ειδικό studio για ηχογράφηση ραδιοφωνικής εκπομπής και δημιουργία / επεξεργασία Jingles, sweepers, trailers, intros, outros, special effects
 • Ψηφιακές και αναλογικές κονσόλες για την εκπαίδευση των σπουδαστών
 • Αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με υπολογιστή και projector

Ο κύκλος σπουδών περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων όπως:

 • Δημιουργική διαδικασία
 • 'Writer's block' 
 • Αρχιτεκτονική στίχων
 • Ταυτότητα ήχου
 • Μουσική βιομηχανία: dos & don'ts
 • Τραγουδοποιΐα και το 'σύνδρομο του απατεώνα'
 • Re-drafting 
Songwriter

Η Ειρήνη Σκυλακάκη ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραγουδοποιΐα (Masters of Art in Songwriting) του Πανεπιστημίου ICMP - The Institute of Contemporary Music Performance στο Λονδίνο, και προπτυχιακές (2008-11) και μεταπτυχιακές (2012-13) σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου SOAS - School of Oriental & African Studies στο Λονδίνο.

Σκυλακάκη Ειρήνη

Songwriter

Η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σε ηλικία δεκατριών ετών απέκτησε την πρώτη της κιθάρα και από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει στίχους και να συνθέτει τη δική της μουσική. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραγουδοποιΐα (Masters of Art in Songwriting) του Πανεπιστημίου ICMP - The Institute of Contemporary Music Performance στο Λονδίνο, και προπτυχιακές (2008-11) και μεταπτυχιακές (2012-13) σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου SOAS - School of Oriental & African Studies στο Λονδίνο. Κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της ‘Wrong Direction’ τον Σεπτέμβριο του 2012 και το πρώτο της single ‘In the Light’ ήταν η επίσημη επιλογή του Cosmote Jumping Fish για το φθινόπωρο του 2012, ενώ συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ‘Αν’ και στην βραβευμένη διαφήμιση του νερού Ζαγόρι ‘Το καλό το έχουμε μέσα μας’.  

Tο καλοκαίρι του 2013, η Ειρήνη εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Εν Λευκώ, το Rockwave αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Παρουσίασε τον δεύτερό της δίσκο με τίτλο ‘Before Dawn’ το Σεπτέμβριο του 2014 ο οποίος επελέγη από την Athens Voice ως δίσκος της χρονιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ειρήνη επέστρεψε στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρό της και εκτός Ελλάδας και να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο με τίτλο 'Matterless' με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανό παραγωγό Danton Supple (Coldplay, U2, Morrissey, Suede, Patti Smith). Το 2020 κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο της με τίτλο 'Souvenir' o οποίος περιέχει το ομώνυμο single, σε συνεργασία με τον Σουηδό τραγουδοποιό Jay-Jay Johanson. To φθινόπωρο του 2022 αναμένεται η κυκλοφορία του δίσκου HYDRA από το ομώνυμο ντουέτο που αποτελείται από τον Danton Supple και την ίδια.

Study at ANT1 MediaLab

Professional Development Opportunities

Studies at ANT1 MediaLab offer a wide range of options to graduates. Not only can they become combative journalists and television presenters, but they can also be employed as copywriters or press and public relations managers, in advertising and other companies.

Networking

ANT1 MediaLab will help you "build" a strong job network. By meeting the coaches and completing your internship at ANTENNA Group, you will have the chance to work with experienced professionals and expand your professional network.

Εmployability

Kick start your career right after the completion of your studies! Many of ANT1 MediaLab's students are immediately absorbed by the job market, working in tv and radio shows, digital media, newspapers and magazines of the ANTENNA Group.

Career Coaching

Free seminars, C.V. & interview workshops are organized by Ant1 MediaLab, with leading representatives of the field in order to prepare you for a professional interview and support you in career planning.

Find us on the map Contact us

ALTERNATIVE WAYS OF STUDYING

Choose the program and the way of teaching that best suits your needs.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Course:

Contact details

Return to the top