Έκτη ηχογράφηση σε δέκα εβδομάδες για τους ANT1 MediaLabbers

17.01.2022

Έκτη ηχογράφηση σε δέκα εβδομάδες για τους ANT1 MediaLabbers

ANT1 MediaLab
Κατηγορία: Student Blog EN
17.01.2022

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι ANT1 MediaLabbers μπήκαν στο studio για το αποχαιρετιστήριο project του 2021. Η ηχογράφηση αυτής της Τετάρτης, της τελευταίας για φέτος, είναι γεγονός και είχε διαφορετικό στυλ!

Οι καλεσμένοι τους αυτή τη φορά κινούνται στο χώρο του Cinematic/Prog Rock ήχου και  διηγούνται ιστορίες μέσα από τη μουσική τους.

Οι Grey vs Grey παρουσίασαν με δικό τους μοναδικό στυλ μια καινούρια ιστορία τους, σε στίχους Γιώργου Παπαγιαννάκη και μουσική δική τους, με τίτλο “Shadows on the Wall”.

Η ηχογράφηση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχές Ηχοληψίας ΙΙ», με την καθοδήγηση του επικεφαλής του τμήματος Ηχοληψίας και coach Δημήτρη Δώδη.

Το συγκρότημα απαρτίζεται από τον storyteller  και μπασίστα Dimitris "Mr. Ark" Barbas, τον Alex "The FX" Koumplis στις κιθάρες τον Theo "Ani Mal" Christo στα drums.

Για την ηχογράφηση του “Shadows on the Wall” οι ANT1 MediaLabbers χρησιμοποίησαν τις παρακάτω τεχνικές:

  • για τη φωνή, SHURE-SM58 και Neve 9098 compressor
  • για την κιθάρα, ο ενισχυτής  FENDER HOTROD με μικρόφωνο SENNHEISER MD 421
  • για το μπάσο, ο ενισχυτής Peavey TNT 115
  • για την drums, 8 μικρόφωνα σε κάθε μέρος της drums – ειδικότερα, στη μπότα τοποθετήθηκαν δύο μικρόφωνα, το ένα εκ των οποίων ήταν συνδεδεμένο στον Neve 9098 compressor

Η μίξη έγινε σε αναλογικό περιβάλλον, με τη χρήση Lexicon PCM-70 και Neve 9098 compressor.

Η παραγωγή του videoclip (σκηνοθεσία, γύρισμα, editing) έγινε από τους ANT1 MediaLabbers του τμήματος Σκηνοθεσίας, με την καθοδήγηση του coach Δημήτρη Κοτσέλη και μπορείτε να το απολαύσετε εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο: fb tw in