Ηχογράφηση αριθμός 3 για τους ANT1 MediaLabers

17.01.2022

Ηχογράφηση αριθμός 3 για τους ANT1 MediaLabers

ANT1 MediaLab
Κατηγορία: Student Blog EN
17.01.2022

Την τρίτη τους ηχογράφηση για το φετινό εκπαιδευτικό έτος πραγματοποίησαν οι σπουδαστές Ηχοληψίας του ANT1 MediaLab. Μαζί τους και οι σπουδαστές Σκηνοθεσίας που ετοίμασαν το videoclip της ηχογράφησης.

Οι «Στιγμές» ηχογραφήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχές Ηχοληψίας ΙΙ», με την καθοδήγηση του επικεφαλής του τμήματος Ηχοληψίας και coach Δημήτρη Δώδη.

Αυτή τη φορά στο studio της Σχολής ήταν ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και η παρέα του, μαζί με το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και τον ιδιαίτερο στίχο τους.

Για την ηχογράφηση των «Στιγμών» χρησιμοποιήθηκαν οι παρακάτω τεχνικές:

  • για την drums, η τεχνική Glyn Jones,
  • για την κιθάρα, D.I. box και ενισχυτής τοποθετημένος σε αίθουσα με ανακλώμενες επιφάνειες για να επιτευχθεί φυσικό reverb
  • για το πιάνο, δύο D.I. boxes για να επιτευχθεί η στερεοφωνία του πιάνου,
  • για τη φωνή, χρησιμοποιήθηκε το μικρόφωνο Shure SM-58 και ο Neve 9098 compressor.

Τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο συνόδευσαν οι Χάρης Μπότσης (πιάνο), Πάνος Χατζηλαζαρίδης (κιθάρα, φωνή) και Θοδωρής Χριστοδούλου (τύμπανα).

Η μίξη έγινε σε αναλογικό περιβάλλον, με τη χρήση Lexicon PCM-70, Noise Gate drawmer DS-201, Neve 9098 compressor και Fireworx της TC-Electronics.

Η παραγωγή του videoclip (σκηνοθεσία, γύρισμα, editing) έγινε από τους ANT1 MediaLabbers του τμήματος Σκηνοθεσίας, με την καθοδήγηση του coach Δημήτρη Κοτσέλη και μπορείτε να το απολαύσετε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο: fb tw in