COVID-19 FAQs

04.09.2020

COVID-19 FAQs

ANT1 MediaLab
Κατηγορία: MediaLab Blog
04.09.2020

Τελευταία ενημέρωση: 04.09.2020

Πώς μπορούμε να κάνουμε εγγραφή ή να ενημερωθούμε για τα προγράμματα σπουδών; 

Οι εγγραφές για τον νέο κύκλο σπουδών συνεχίζονται κανονικά!
Για ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με προγράμματα σπουδών που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να επικοινωνήσετε από:

Προγραμματίστε το ραντεβού σας εδώ!

 

Πώς επηρεάζεται η διδασκαλία; 

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η νέα εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά, με φυσική παρουσία στις αίθουσες. Συνεπώς, η διδασκαλία, τόσο η θεωρητική όσο και η πρακτική, δεν θα επηρεαστεί καθόλου.
Ωστόσο, το ANT1 MediaLab είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει κάθε περίσταση και να προβεί στα δέοντα για την ομαλή συνέχεια της φοίτησης των σπουδαστών του, παρά τις προσωρινές δυσχέρειες που μπορεί να επιφέρουν έκτακτες συνθήκες.

 

Τι γίνεται σε περίπτωση νέας αναστολής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (καραντίνας);

Η Σχολή θα ακολουθήσει τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών υγείας. 
Όπως κι αν έχει, προβλέπεται η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης, και με χρήση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μαθημάτων, ώστε η διδακτική ύλη να καλυφθεί πλήρως, δίχως καθυστερήσεις ή απώλειες.

 

Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που εφαρμόζονται στο ANT1 MediaLab

 1. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους σπουδαστές και τους επισκέπτες. 
 2. Ειδικά οι σπουδαστές πρέπει να φορούν μάσκα τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και των διαλειμμάτων.
 3. Η χρήση του ανελκυστήρα συστήνεται για περιπτώσεις ανάγκης και, φυσικά, για χρήση από ΑΜΕΑ. Επισημαίνεται ότι εντός του ανελκυστήρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
 4. Στις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους, υπάρχουν επιτραπέζια και επιτοίχια αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα.
 5. Στην είσοδο του β’ ορόφου, υπάρχει ανέπαφο επιτοίχιο ηλεκτρονικό θερμόμετρο, για τη θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στις εγκαταστάσεις.
 6. Οι χώροι καθαρίζονται επιμελώς καθημερινά, πριν από την έναρξη κάθε βάρδιας.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε σχετικά με τον κορωνοϊό;

 1. Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
 2. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους, ενώ αποτελεί βασικό μέτρο περιορισμού της διασποράς της λοίμωξης στην κοινότητα.
 3. Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
 4. Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.
 5. Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα  (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια) επικοινωνούμε άμεσα με ιατρό για αξιολόγηση.
 6. Εάν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
 7. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά στο νέο κορωνοϊό στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και για τις τρέχουσες εξελίξεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
 8. Εάν νιώθετε αδιαθεσία ή παρουσιάζετε συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι και να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό!

 

LET’S FIGHT COVID-19 TOGETHER!
 

Μοιραστείτε το άρθρο: fb tw in