ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Τύπος
 • Διάρκεια
  30 ώρες
 • Μαθήματα
  5
 • Εγγραφές Κλειστές
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το “Advanced Recording Techniques”, από το ANT1 MediaLab και τον Δημήτρη Δώδη, είναι ένα workshop όπου παρουσιάζονται και εφαρμόζονται στην πράξη εξελιγμένες τεχνικές ηχογράφησης.

Προσφέρει την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση σε όσους συμμετέχουν σε ηχογραφήσεις, είτε από την πλευρά του ηχολήπτη είτε από την πλευρά του ηχογραφούμενου, ή σε όσους σκέφτονται να εντάξουν αυτό το skill στις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Οι συμμετοχές περιορίζονται αυστηρά στα 5-7 άτομα, ανά workshop.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ηχολήπτης ή μουσικός, οποιουδήποτε επιπέδου, και θες να βελτιώσεις τη γνώση και την εμπειρία σου πάνω στις ηχογραφήσεις, τότε ναι!

Μοναδικό προαπαιτούμενο είναι η βασική γνώση αρχών ηχοληψίας ή/και στοιχειώδης εμπειρία από sessions ηχογράφησης σε studios, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά.

Για όσους δεν διαθέτουν επαρκή εμπειρία, ή δεν νιώθουν τόσο σίγουροι για τις ικανότητές τους, προσφέρεται, πέρα από τη standard version του workshop, και extended version, με εισαγωγικά μαθήματα, διάρκειας 10 επιπλέον ωρών, δίχως επιπλέον χρέωση.

Βρες πληροφορίες για το κόστος και το πώς μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου παρακάτω.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;

Το workshop αποτελείται από δύο ενότητες.

 • Ηχογράφηση μουσικού συνόλου (συγκροτήματος)

Θα ηχογραφηθούν ένα ή δύο τραγούδια, μέγιστης διάρκειας τεσσάρων λεπτών το καθένα. Η ηχογράφηση θα περιλαμβάνει φυσικά όργανα. Διάταξη οργάνων, στήσιμο μικροφώνων, προετοιμασία, χειρισμός περιφερειακών μηχανημάτων και κονσόλας, όλα παρουσιάζονται και εφαρμόζονται hands-on, από το Α στο Ω.

 • Ημερολόγιο ηχογράφησης (logbook)

Ένα συνοπτικό ημερολόγιο θεμάτων για κάθε συνεδρία, με ανάλυση της ηχογράφησης (όπως τι μικρόφωνα χρησιμοποιήθηκαν, τι τεχνικές κ.λπ.). Απαραίτητο σε κάθε επαγγελματική ηχογράφηση, που την ξεχωρίζει από τις ερασιτεχνικές.

Θεματικές ενότητες workshop: 

 • Περιβάλλον studio
 • Ροή σήματος
 • Τεχνικές ηχογράφησης
 • Multi-miking & stero-miking
 • Miking the drums
 • Ηχογράφηση

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στα studios του ANT1 MediaLab (Λεωφ. Μεσογείων 316, Αγία Παρασκευή). Τα studios είναι πλήρως εξοπλισμένα, ηχομονωμένα και σχεδιασμένα με σύγχρονη ακουστική μελέτη. Έχουν χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση κάθε είδους μουσικής, από παραδοσιακά και ρεμπέτικα, έως εμβατήρια για την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και για την ηχογράφηση συγκροτημάτων όπως Λευκή Συμφωνία, Gershaw, Heavy Drift, Ρεμπέτικη Κομπανία, Nothing Personal, Perfect Faith κ.ά.

Επίσης, στο Studio 2 της Σχολής, γίνεται η παραγωγή και η μετάδοση της εκπομπής «Νύχτες στον Ρυθμό», όπου έχουν φιλοξενηθεί, μαζί με τους μουσικούς τους, οι Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μέλισσες, Μελίνα Ασλανίδου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Γιώργος Σαμπάνης και… συνεχίζουμε!

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ;

Το workshop διαρκεί 30 ώρες και πραγματοποιείται σε πέντε εξάωρα μαθήματα. Δεν υπολογίζεται ο χρόνος του εισαγωγικού μαθήματος.

Οι ημέρες των μαθημάτων καθορίζονται έπειτα από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του workshop παρέχεται από το ANT1 MediaLab:

 • Κονσόλα 24in – 24out
 • Σετ από πυκνωτικά και δυναμικά μικρόφωνα: Neumann, Rode, AKG, SHURE
 • 2 ζεύγη monitors: Yamaha NS-10 & Genelec 8050
 • Περιφερειακά: AMEK 9098 dual compressor limiter, AMEK 9098 dual mic-amplifier, Drawmer noise gate, TC electronic fireworx, TC electronic D-2, Lexicon PCM-70 

Δεν απαιτείται τίποτε από τους συμμετέχοντες, ούτε υπάρχουν «κρυφά» κόστη!

ΤΙ Θ’ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ;

Ολοκληρώνοντας το workshop…

 • Θα έχεις πραγματοποιήσει μια επαγγελματική ηχογράφηση!

Επιπλέον…

 • Θα είσαι εξοικειωμένος με τις πιο σύγχρονες πρακτικές και τεχνικές των ηχογραφήσεων
 • Θα ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις και να επιλύσεις ό,τι πρόβλημα προκύψει
 • Θα έχεις εφαρμόσει στην πράξη τη θεωρία των αρχών ηχοληψίας

Είτε είσαι ηχολήπτης είτε μουσικός, η inside γνώση που θα αποκομίσεις στην πράξη θα σου φανεί πολύτιμη στη μετέπειτα καριέρα σου!

ΚΟΣΤΟΣ;

Ειδικές εκπτώσεις σε όσους παρακολουθήσουν και κάποιο από τα υπόλοιπα workshops “Advanced Mixing”, “Complete Song Production”, “Advanced Mastering & critical Listening”, “Secrets of a Successful Live Concert?”, και στους σπουδαστές/αποφοίτους του ANT1 MediaLab!

Για να μάθεις ποια version του workshop εξυπηρετεί καλλίτερα τις ανάγκες σου, αλλά και το κόστος κάθε μιας, push the rec button…
 

 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΩΔΗΣ;

Είναι ηχολήπτης και δάσκαλος, με επαγγελματική εμπειρία 37 χρόνων και διδακτική 30. Τον Δημήτρη Δώδη αποκαλούν «δάσκαλο» οι μεγαλύτεροι έλληνες ηχολήπτες, όπως οι Αγγελίνα Υφαντή (ηχολήπτρια Ασλανίδου),  Γιάννης Ξυδάκης (ηχολήπτης Παπαρίζου), Χρήστος Παραπαγγίδης (ηχολήπτης Χατζηγιάννη) και πολλοί άλλοι, που τώρα ακολουθούν μία επιτυχημένη καριέρα στα μεγαλύτερα studios και σε συναυλιακούς χώρους και κέντρα.

Επίσης, έχει συγγράψει το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία βιβλίο αρχών ηχοληψίας, το οποίο διδάσκεται σε Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και ΙΕΚ.

Εδώ και 7 έτη είναι επικεφαλής του τμήματος Ηχοληψίας & Μουσικής Παραγωγής του ANT1 MediaLab, όπου επιπλέον διδάσκει τα μαθήματα «Αρχές Ηχοληψίας Ι & ΙΙ», «Σύγχρονη Παραγωγή Ραδιοφώνου», «Τεχνικές Μίξης».