ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Τύπος
 • Διάρκεια
  30 ώρες
 • Μαθήματα
  5
 • Εγγραφές Κλειστές
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

To “Advanced Mixing”, από το ANT1 MediaLab και τον Δημήτρη Δώδη, είναι ένα workshop που προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της επαγγελματικής μίξης. 

Παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες εξελιγμένες τεχνικές μίξης, οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν μία απλώς καλή ηχογράφηση σε ένα πραγματικό επαγγελματικό προϊόν.

Οι συμμετοχές περιορίζονται αυστηρά στα 5-7 άτομα, ανά workshop.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ηχολήπτης ή μουσικός, ασχολείσαι σοβαρά με τις ηχογραφήσεις και θέλεις να επεκτείνεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου πάνω στη μίξη, τότε ναι!

Απαιτείται η γνώση και η ενασχόληση με τις ηχογραφήσεις, καθώς και βασική γνώση μίξης.

Προσφέρεται, πέρα από την standard version του workshop, και extended version, με 10 επιπλέον ώρες μαθήματος, για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση ή τεχνική και επιθυμούν να λάβουν επιπλέον εκπαίδευση, δίχως επιπλέον χρέωση. 

Βρες πληροφορίες για το κόστος και το πώς μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου παρακάτω.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;

Το workshop αποτελείται από τρεις ενότητες.

 • Επεξεργασία επαγγελματικής ηχογράφησης

Η επεξεργασία θα γίνει σε πραγματικές ηχογραφήσεις, με φυσικά όργανα, που έχουν πραγματοποιηθεί στα studios της Σχολής.

 • Ημερολόγιο μίξης (logbook)

Ένα συνοπτικό ημερολόγιο θεμάτων για κάθε συνεδρία με ανάλυση της μίξης (όπως τι κομπρέσορας μπήκε στη φωνή, τι effects χρησιμοποιήθηκαν κ.λπ.). Απαραίτητο σε κάθε επαγγελματική ηχογράφηση, που την ξεχωρίζει από τις ερασιτεχνικές.

 • Παρουσίαση τελικού project

Παρουσίαση της εργασίας κάθε συμμετέχοντα, με ακρόαση, ανάλυση και επεξήγηση, τα οποία ακολουθούν κριτική και παρατηρήσεις από τον διδάσκοντα. 

Η διδασκαλία γίνεται τόσο μέσω επίδειξης, ακρόασης και συζήτησης των σχετικών θεμάτων όσο και με πρακτική εφαρμογή στα studios.

Θεματικές ενότητες workshop:

 • Ξεκινώντας από το «μηδέν»
 • Στοιχεία μίξης: balance, frequency range, panoramic, dimension, dynamics, interest
 • Μίξη ντραμς και μπάσου
 • Τοποθέτηση δυναμικών επεξεργαστών & effects
 • Ολοκλήρωση μίξης

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στα studios του ANT1 MediaLab, (Λεωφ. Μεσογείων 316, Αγία Παρασκευή). Τα studios είναι πλήρως εξοπλισμένα, ηχομονωμένα και σχεδιασμένα με σύγχρονη ακουστική μελέτη. Έχουν χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση κάθε είδους μουσικής, από παραδοσιακά και ρεμπέτικα, έως εμβατήρια για την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και για την ηχογράφηση συγκροτημάτων όπως Λευκή Συμφωνία, Gershaw, Heavy Drift, Ρεμπέτικη Κομπανία, Nothing Personal, Perfect Faith κ.ά.

Επίσης, στο Studio 2 της Σχολής, γίνεται η παραγωγή και η μετάδοση της εκπομπής «Νύχτες στον Ρυθμό», όπου έχουν φιλοξενηθεί, μαζί με τους μουσικούς τους, οι Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μέλισσες, Μελίνα Ασλανίδου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Γιώργος Σαμπάνης και… συνεχίζουμε!

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ;

Το workshop διαρκεί 30 ώρες και πραγματοποιείται σε πέντε εξάωρα μαθήματα. Δεν υπολογίζεται ο χρόνος του εισαγωγικού μαθήματος.

Οι ημέρες των μαθημάτων καθορίζονται έπειτα από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του workshop παρέχεται από το ANT1 MediaLab:

 • Κονσόλα 24in – 24out
 • 2 ζεύγη monitors: Yamaha NS-10 & Genelec 8050
 • Περιφερειακά: AMEK 9098 dual compressor limiter, AMEK 9098 dual mic-amplifier, Drawmer noise gate, TC electronic fireworx, TC electronic D-2, Lexicon PCM-70 

Δεν απαιτείται τίποτε από τους συμμετέχοντες, ούτε υπάρχουν «κρυφά» κόστη!

ΤΙ Θ’ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ;

Καμία ηχογράφηση δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλά standards αν δεν υποστεί την κατάλληλη μίξη.

Ολοκληρώνοντας το workshop…

 • Θα γνωρίζεις όλα όσα χρειάζονται για μία επαγγελματικού επιπέδου μίξη! 

Επιπλέον…

 • Θα έχεις δουλέψει πάνω σε μία επαγγελματική ηχογράφηση
 • Θα μπορείς να επεξεργαστείς και να βελτιώσεις κάθε είδους ηχογράφηση
 • Θα ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις και να επιλύσεις ό,τι πρόβλημα προκύψει

Είτε είσαι ηχολήπτης είτε μουσικός, η advanced γνώση που θα αποκομίσεις στην πράξη θα σου φανεί πολύτιμη στη μετέπειτα καριέρα σου.

ΚΟΣΤΟΣ;

Ειδικές εκπτώσεις σε όσους παρακολουθήσουν και κάποιο από τα υπόλοιπα workshops “Advanced Recording Techniques”, “Complete Song Production”, “Advanced Mastering & Critical Listening”, “Secrets of a Successful Live Concert?”, και στους σπουδαστές/αποφοίτους του ANT1 MediaLab!

Για να μάθεις ποια version του workshop εξυπηρετεί καλλίτερα τις ανάγκες σου, αλλά και το κόστος κάθε μιας, ξεκίνα τη μίξη…
 

 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΩΔΗΣ;

Είναι ηχολήπτης και δάσκαλος, με επαγγελματική εμπειρία 37 χρόνων και διδακτική 30. Τον Δημήτρη Δώδη αποκαλούν «δάσκαλο» οι μεγαλύτεροι έλληνες ηχολήπτες, όπως οι Αγγελίνα Υφαντή (ηχολήπτρια Ασλανίδου),  Γιάννης Ξυδάκης (ηχολήπτης Παπαρίζου), Χρήστος Παραπαγγίδης (ηχολήπτης Χατζηγιάννη) και πολλοί άλλοι, που τώρα ακολουθούν μία επιτυχημένη καριέρα στα μεγαλύτερα studios και σε συναυλιακούς χώρους και κέντρα.

Επίσης, έχει συγγράψει το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία βιβλίο αρχών ηχοληψίας, το οποίο διδάσκεται σε Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και ΙΕΚ.

Εδώ και 7 έτη είναι επικεφαλής του τμήματος Ηχοληψίας & Μουσικής Παραγωγής του ANT1 MediaLab, όπου επιπλέον διδάσκει τα μαθήματα «Αρχές Ηχοληψίας Ι & ΙΙ», «Σύγχρονη Παραγωγή Ραδιοφώνου», «Τεχνικές Μίξης».