ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Τύπος
 • Διάρκεια
  26 ώρες
 • Μαθήματα
  9
 • Εγγραφές Κλειστές
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το “Advanced Mastering & Critical Listening”, από το ANT1 MediaLab και τον Σταύρο Καρτάκη, είναι ένα workshop που προσφέρει εκπαίδευση στην πράξη πάνω σε όλες τις προηγμένες τεχνικές mastering.

Το workshop προσφέρει πλήρη και ολοκληρωμένη κατάρτιση στο αντικείμενο του mastering, σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Η συμμετοχές περιορίζονται αυστηρά στα 5-7 άτομα, ανά workshop.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας του ήχου και θέλεις να μάθεις στην πράξη το πώς ολοκληρώνεται το τελευταίο βήμα στο post production ενός προϊόντος ήχου, τότε ναι!

Απαιτούνται βασικές γνώσεις χρήσης D.A.W. (Pro Tools, Cubase, Logic κ.ο.κ.) και επεξεργαστών σήματος (compressors, EQ κ.λπ.), καθώς και εισαγωγικές γνώσεις των εννοιών mastering και μετρήσεων σήματος.

Αν νομίζεις ότι υστερείς σε κάποιο επιμέρους πεδίο ή θέλεις να επιβεβαιώσεις τις γνώσεις σου, προσφέρεται, πέρα από τη standard version του workshop, και extended version, με εισαγωγικά μαθήματα και σημειώσεις, διάρκειας 4 επιπλέον ωρών, δίχως επιπλέον χρέωση!

Βρες πληροφορίες για το κόστος και το πώς μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου παρακάτω.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;

Το workshop αποτελείται από σειρά διαλέξεων, με hands-on πρακτική εκπαίδευση, στις θεματικές ενότητες:

 • Critical listening και οδηγίες για σωστή παράδοση μίξεων στον τεχνικό mastering
 • Mastering σε διαφορετικά είδη μουσικής και σε μίξεις με περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα. Ανάλυση πραγματικών mastering sessions και πραγματοποίηση ολοκλήρωσης παραγωγής σε Red Book και ψηφιακή παράδοση
 • Παράδοση στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα streaming και στις υπηρεσίες ψηφιακής πώλησης

Επιπλέον, στο workshop περιλαμβάνονται και δύο μονόωρα ιδιαίτερα μαθήματα, στα οποία θα δημιουργήσεις, υπό την επίβλεψη του εισηγητή, 2 διαφορετικά masters.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στα studios του ANT1 MediaLab (Λεωφ. Μεσογείων 316, Αγία Παρασκευή). Τα studios είναι πλήρως εξοπλισμένα, ηχομονωμένα και σχεδιασμένα με σύγχρονη ακουστική μελέτη. Έχουν χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση κάθε είδους μουσικής, από παραδοσιακά και ρεμπέτικα, έως εμβατήρια για την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και για την ηχογράφηση συγκροτημάτων όπως Λευκή Συμφωνία, Gershaw, Heavy Drift, Ρεμπέτικη Κομπανία, Nothing Personal, Perfect Faith κ.ά.

Επίσης, στο Studio 2 της Σχολής, γίνεται η παραγωγή και η μετάδοση της εκπομπής «Νύχτες στον Ρυθμό», όπου έχουν φιλοξενηθεί, μαζί με τους μουσικούς τους, οι Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μέλισσες, Μελίνα Ασλανίδου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Γιώργος Σαμπάνης και… συνεχίζουμε!

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ;

Το workshop διαρκεί 26 ώρες, 24 ώρες σε ομαδικές διαλέξεις και 2 ώρες σε ιδιαίτερα ανά μαθητή. Δεν υπολογίζεται ο χρόνος του εισαγωγικού μαθήματος.

Οι ημέρες των μαθημάτων καθορίζονται έπειτα από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του workshop παρέχεται από το ANT1 MediaLab:

 • Steinberg Wavelab & Avid Pro Tools
 • Κονσόλα 24in – 24out
 • Σετ από πυκνωτικά και δυναμικά μικρόφωνα: Neumann, Rode, AKG, SHURE
 • 2 ζεύγη monitors: Yamaha NS-10 & Genelec 8050
 • Περιφερειακά: AMEK 9098 dual compressor limiter, AMEK 9098 dual mic-amplifier, Drawmer noise gate, TC electronic fireworx, TC electronic D-2, Lexicon PCM-70 
 • Περιφερειακά plug-ins μέσω software

Δεν απαιτείται τίποτε από τους συμμετέχοντες, ούτε υπάρχουν «κρυφά» κόστη!

ΤΙ Θ’ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ;

Ολοκληρώνοντας το workshop…

 • Θα έχεις δημιουργήσει δύο master, επαγγελματικής ποιότητας και έτοιμα για αναπαραγωγή! 

Επιπλέον…

 • Θα γνωρίζεις πώς να ετοιμάσεις ένα red book CD, μία ψηφιακή παράδοση για streaming και ένα κομμάτι με πιστοποίηση mastered for iTunes
 • Θα γνωρίζεις να εφαρμόζεις όλες τις σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίες σήματος για την ενίσχυση του ηχητικού περιεχομένου
 • Θα μπορείς να χρησιμοποιείς τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που οδηγούν στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας σε ένα master

Μέσω της θεωρητικής γνώσης και της πρακτικής εξάσκησης, θα έχεις μάθει το πώς να ολοκληρώνεις μία μουσική παραγωγή, αλλά θα έχεις αποκτήσει και τη σωστή κριτική ακρόαση των reference tracks και των τελικών μίξεων, ώστε να είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις και να διορθώνεις λάθη και προβλήματα, παράγοντας ένα υψηλής ποιότητας τελικό προϊόν.

ΚΟΣΤΟΣ;

Ειδικές εκπτώσεις σε όσους παρακολουθήσουν και κάποιο από τα υπόλοιπα workshops “Advanced Recording Techniques”, “Advanced Mixing”, “Complete Song Production”, “Secrets of a Successful Live Concert?”, και στους σπουδαστές/αποφοίτους του ANT1 MediaLab!

Για να μάθεις ποια version του workshop εξυπηρετεί καλλίτερα τις ανάγκες σου, αλλά και το κόστος κάθε μιας, ξεκίνα το mastering…
 

 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ;

Ο Σταύρος Καρτάκης εργάζεται ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, µουσικός, ηχολήπτης, midi orchestration expert και εκπαιδευτικός, εδώ και 20 χρόνια.
Έχει συνθέσει µουσική για τηλεόραση, θέατρο, διαφηµίσεις και ταινίες στην Ελλάδα, στην Αµερική και στην Αυστραλία. Η μουσική του έχει βραβευτεί στο 2018 International Animated Film Music competition και του έχει απονεμηθεί το Stephen D. Holland Award.

Έχει συνεργαστεί µε γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Μαρία Φαραντούρη, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Παντελής Θαλλασινός, Δηµήτρης Μπάσης, με την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάµπρου, µε τον βραβευµένο συνθέτη Τάσο Ιωαννίδη, καθώς επίσης και µε πολλές µπάντες όπως οι Akousma, Dead Hoofers, Love Affair Big Band, Jazz Shadows, Press Esc κ.ά.

Είναι απόφοιτος του Berklee College of Music της Βοστώνης, με “summa cum laude” και διπλό bachelor degree στη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου και στο jazz performance. Σπούδασε σύνθεση με τον καταξιωμένο συνθέτη Vuc Kulenovic, διεύθυνση ορχήστρας με τον Tibor Putzai και masterclass μίξης ορχήστρας με τον Jake Jackson.

Στο ANT1 MediaLab διδάσκει εδώ και 10 έτη, τα μαθήματα “Audio Post Production”, “Mastering-Pro Tools”, «Ιστορία Ηχογραφήσεων» και «Ηχητική Επένδυση Εικόνας».