Σεμινάριο Δημοσιογραφίας για φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου στο ANT1 MediaLab

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, σπουδαστές του Παντείου Πανεπιστημίου επισκέφθηκαν το ANT1 MediaLab και ενημερώθηκαν από αρχισυντάκτες των ηλεκτρονικών μέσων του Ομίλου ANTENNA για τις προκλήσεις του επαγγέλματος του δημοσιογράφου.
 
Ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, αρχισυντάκτης του ant1news.gr, ο Παύλος Τουμπέκης, οnline εditor του VICE Greece, και ο διευθυντής του fthis.gr, Χρήστος Κούτρας, ήταν οι εισηγητές στο σεμινάριο που οργάνωσε το ANT1 MediaLab.
 
Οι έμπειροι δημοσιογράφοι συζήτησαν με τους φοιτητές για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των νέων Μέσων, για τον ρόλο του δημοσιογράφου στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή, και ανέλυσαν διεξοδικά τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει.

Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πρωτογενούς περιεχομένου, στη διασταύρωση της πληροφορίας και στον έλεγχο των πηγών.

Επίσης, απάντησαν στις ερωτήσεις των σπουδαστών για τις συνθήκες δουλειάς στα νέα Μέσα, για τις πρακτικές που ακολουθούνται από τη στιγμή που βγαίνει η είδηση έως και τη δημοσίευσή της, καθώς και για τον τρόπο παραγωγής πολυμεσικού περιεχομένου.
 
Ο αρχισυντάκτης του ant1news.gr και οικονομικός συντάκτης στο ANT1 News Παναγιώτης Δημητρακόπουλος παρατήρησε, ότι «οι βασικές αρχές δημοσιογραφίας που μαθαίνουν οι φοιτητές των δημοσίων πανεπιστημίων δεν έχουν μεγάλη αξία αν δεν συνδεθούν με την πράξη, όπως συμβαίνει με τους σπουδαστές του ANT1 MediaLab».
 
Ο online editor του VICE Greece, Παύλος Τουμπέκης, σημείωσε, ότι «προσπαθήσαμε να τους δώσουμε με όσο πιο απλά λόγια το τι συμβαίνει εκεί έξω στον χώρο των media», ενώ ο Χρήστος Κούτρας, διευθυντής του fthis.gr, τόνισε, ότι «τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη lifestyle ενημέρωση και προσπαθήσαμε να τους λύσουμε όσες περισσότερες απορίες μπορούσαμε».

«Οι φοιτητές σήμερα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες της ενημέρωσης και να γνωρίσουν από κοντά πώς είναι ένα πολυμεσικό περιβάλλον», δήλωσε η κα Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, διδάσκουσα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές έδωσαν έμφαση στο ότι ενημερώθηκαν κυρίως για το πρακτικό κομμάτι της δημοσιογραφίας, κάτι που δεν διδάσκονται στο πανεπιστήμιο.

 
 
 
 
 

Σχόλια (0)