Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη για τους σπουδαστές Ηχοληψίας

Το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη επισκέφθηκαν σπουδαστές Ηχοληψίας και Μουσικής Παραγωγής του ANT1 MediaLab, όπου παρακολούθησαν τη δοκιμή ήχου (sound check) με το συγκρότημα Drums & Voice Jazztronica Duet.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες και να συζητήσουν για το set-up των συναυλιών τους. Η ηχητική και τεχνική υποδομή του συγκροτήματος είναι αρκετά πολύπλοκη και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά Drums, Fx, Loops, Percussions, Custom Design Programming και βοκαλισμούς.

Τέτοιες ευκαιρίες είναι σπάνιες, καθότι το set-up βασίζεται πλήρως σε ψηφιακό εξοπλισμό με χειρισμό από tablet, υπολογιστές και controllers.

Ταυτόχρονα με τη συναυλία, ο ζωγράφος Soloup σκιτσάρει έργα εμπνευσμένα από τα τραγούδια του group. Οι κινήσεις της πένας του αναπαράγονται από τα ηχεία με ειδικά εφέ.

Οι σπουδαστές αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες από τις πραγματικές συνθήκες εργασίας του τομέα των συναυλιών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος P. A. (Ηχοληψία Συναυλιών) με coach τον κ. Πασχάλη Κολέντση και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων των σπουδαστών σε μελλοντικούς χώρους εργασίας.
 

Σχόλια (0)