Επίσκεψη στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους ant1medialabbers

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για τις ευρωεκλογές είχαν οι ant1medialabbers.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με εισηγητές τον εκπρόσωπο τύπου Κώστα Τσουτσοπλίδη και την Ελβίρα Φόρτε, press officer.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο δημοσιογραφικής κάλυψης των δραστηριοτήτων του ΕΚ, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές και tips στους ant1medialabbers!

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ANT1 MediaLab ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σύστημα διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμβολή του στην παραγωγή του νομοθετικού έργου.

Ειδική αναφορά έγινε στον τρόπο εκλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει και των Ευρωεκλογών στις 23-26 Μαΐου και τη σημασία της για το μέλλον της Ευρώπης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου την ίδια περίοδο.

Παράλληλα, παρουσίασαν στους σπουδαστές τη διαφημιστική εκστρατεία του Ευρωκοινοβουλίου για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Η καμπάνια στοχεύει σε αυτούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, τους φοιτητές και τους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε η κ. Φόρτε.

Η εκστρατεία είναι ανοιχτή προς το κοινό, που μπορεί να συμμετάσχει εθελοντικά στις δράσεις που έχει προγραμματίσει το Ευρωκοινοβούλιο. «Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να δηλώσει συμμετοχή  στο πρόγραμμα “This time I’m voting”. Μέχρι στιγμής στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι από πέντε χιλιάδες εθελοντές και αναμένουμε το επόμενο διάστημα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί», ανέφερε  ο κ. Τσουτσοπλίδης.
 
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων του ANT1 MediaLab και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτικό Ρεπορτάζ» με την coach Φαίη Χρυσοχόου.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο από την απομαγνητοφώνηση εδώ.
 

Σχόλια (0)