Το ANT1 MediaLab έδωσε… ήχο στο Startup Weekend Athens

To Startup Weekend Athens Radio & Audio Innovation – Entrepreneurial Journalism ολοκληρώθηκε και σίγουρα ήταν μία μοναδική εμπειρία για όσους τo έζησαν.

Ανοίγοντας την αυλόπορτα του Impact Hub, η μουσική και οι ήχοι του ραδιοφώνου τού ANT1 MediaLab ήταν η ιδανική εισαγωγή για αυτό που επρόκειτο να ζήσει ο επισκέπτης.  Στο βάθος της αυλής, σε ένα ξύλινο σαλόνι, διέκρινε κανείς συγκεντρωμένους νέους ανθρώπους με αγάπη για το ραδιόφωνο να μιλούν, να μοιράζονται ανησυχίες και να ανταλλάσουν απόψεις.

Δίπλα στην αυλή και στο ξύλινο σαλονάκι, ένα πέτρινο studio από όπου μεταδίδονταν live, επί τρεις ημέρες, οι εκπομπές των σπουδαστών του ANT1 MediaLab. Η γυάλινη πόρτα του studio επέτρεπε στους επισκέπτες που βρίσκονταν εκεί να δουν σε πραγματικό χρόνο πώς οργανώνουν και παρουσιάζουν οι σπουδαστές της Σχολής τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές.
 

 
Για τους πιο… θαρραλέους επισκέπτες, υπήρχε ανοιχτή πρόσκληση από τους σπουδαστές – ραδιοφωνικούς παραγωγούς, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου τούς προ(σ)καλούσαν να μπουν στο studio και να συμμετάσχουν ενεργά στις εκπομπές τους.

Αλλά και όταν οι επισκέπτες επέλεγαν να παραμείνουν εκτός studio, οι σπουδαστές άφηναν για λίγο την καρέκλα του ραδιοφωνικού παραγωγού και έβγαιναν στην αυλή για να πάρουν μικρές συνεντεύξεις από τους παραβρισκόμενους, να ρωτήσουν την άποψή τους σε θέματα της εκπομπής και να μεταφέρουν στους ακροατές τους το κλίμα που επικρατούσε στο Startup Weekend.

Ο ήχος του Startup Weekend ήταν οι φωνές των σπουδαστών του ANT1 MediaLab. Οι φωνές αυτές συντρόφευαν όσους έλαβαν μέρος σε αυτό το τριήμερο ταξίδι εμπνέοντάς τους ή και δίνοντάς τους την αφορμή να ξεκινήσουν συζητήσεις με άγνωστους μέχρι πριν παραβρισκόμενους.
 
Το τριήμερο ταξίδι του Startup Weekend ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με ένα party-έκπληξη, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες μία επιπλέον όμορφη ανάμνηση. DJ της βραδιάς ήταν ο σπουδαστής του τμήματος Ηχοληψίας και Παραγωγής Μουσικής της Σχολής, Δημήτρης Παπασταθόπουλος.
 

 

Σχόλια (0)