Ακούω, Γράφω, Διηγούμαι

Ακουω, Γραφω, Διηγουμαι

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • Για παιδιά 9 έως 99 ετών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-12 ΕΤΩΝ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα βιβλία, στη φαντασία, στην έμπνευση και στη δημιουργία. Η δημιουργική γραφή θα λειτουργήσει ως αφετηρία, για να μάθουν τα παιδιά να δημιουργούν πολυτροπικά κείμενα με εικόνα και ήχο.

Η κάμερα και το μικρόφωνο του ραδιοφώνου θα δώσει στα παιδιά δυνατότητες εναλλακτικής έκφρασης. Παιχνίδια podcast, τεχνικές έκφρασης και παρουσιάσεων μπορούν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητες κάθε παιδιού.

Πληροφορίες μαθήματος

Τύπος μαθήματος:

Εργαστήριο / ΚΔΒΜ

Έναρξη μαθημάτων:

Νοέμβριος 2021

Διάρκεια:

10 ώρες

Αριθμός ενοτήτων:

4

Κατάσταση εγγραφών:

ΑΝΟΙΚΤΕΣ!

Είδος αναγνώρισης:

Βεβαίωση ολοκλήρωσης

Δίδακτρα & Εκπτώσεις
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Μαθηματα & Διδασκοντες

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με συγγραφείς και δημοσιογράφους και θα εργαστούν πάνω σε θεματικές ενότητες με αφορμή κείμενα από βιβλία και άρθρα και με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Κάθε δίωρο την εβδομάδα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και ένα σκαλοπάτι εξέλιξης στον γραπτό και στον προφορικό λόγο.

Στο τέλος, τα έργα των παιδιών θα δίνονται ως φάκελος δημιουργίας, ως αποτέλεσμα πρώτης συγγραφικής απόπειρας ή τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής. Εκπλήξεις πολλές μας περιμένουν!

Οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευρύ συγγραφικό έργο, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Καλέντη», που θα το μοιραστούν με τα παιδιά με πολυτροπικά μέσα (ακούω, γράφω, δημιουργώ με ήχο και εικόνα). Η Ηλιοπούλου Μελίνα συντονίζει τα εργαστήρια με πολυετή εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο ΙΕΚ ANT1 MediaLab.

  • Ηλιοπούλου Μελίνα, Κοινωνιολόγος - Συγγραφέας
  • Κουμαριανού Μαριάννα, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
  • Φώτου Δήμητρα, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
  • Ανδρικοπούλου Μαρία, Συγγραφέας

Στο εργαστήριο θα διδαχθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ταξιδιωτική γραφή
  • Επιστολογραφία
  • Βιογραφίες
  • Μυθοπλασία
Κοινωνιολόγος - Εκπαιδευτικός

Η Μελίνα Ηλιοπούλου σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση την κοινωνική ψυχολογία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of London και από το 1998 διδάσκει στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. 

Ηλιοπούλου Μελίνα

Κοινωνιολόγος - Εκπαιδευτικός

Η Μελίνα Ηλιοπούλου είναι γεννημένη στο Μπουρούντι της Κ. Αφρικής.

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση την κοινωνική ψυχολογία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of London και από το 1998 διδάσκει στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. 

Έχει ειδικευτεί στον τομέα της ειδικής αγωγής και έχει εκδώσει εκπαιδευτικό λογισμικό με τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο ενεργητικό της έχει μια σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια ενηλίκων και έχει υλοποιήσει πολλά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Λάτρης των ταξιδιών, συνεργάζεται με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Manessis και πραγματοποιεί θεματικά ταξίδια. 

Ανήκει στην οικογένεια του ANT1 MediaLab από το 2017, διδάσκοντας τα αντικείμενα Κοινωνιολογία των Κοινωνικών Δικτύων και Τεχνικές Διαπραγμάτευσης, στους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.

Βρες μας στο χάρτη Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Μάθημα:

Στοιχεια επικοινωνιας

Επιστροφή στην αρχή