Εικόνα του "Σταυράκης Θανάσης"

Ο Θανάσης Σταυράκης γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1973. Σπούδασε φωτογραφία το 1991-1992 στην Αθήνα.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτορεπόρτερ τον Αύγουστο του 1992. Μέχρι το 1997, εργάστηκε σε ελληνικά πρακτορεία φωτορεπορτάζ, καλύπτοντας θέματα εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας, καθώς και αθλητικά γεγονότα, με αποστολές στην ελληνική περιφέρεια και στο εξωτερικό. 

Eργάστηκε στο φωτογραφικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» από το 1997 εώς το 1999. 

Την περίοδο 1999-2001 συνεργάστηκε με το περιοδικό ‘«Εψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». 

Το 2006-2010 ήταν εξωτερικός συνεργάτης, με μόνιμο φωτογραφικό δισέλιδο, στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Το παραπάνω διάστημα είχε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, με αντικείμενο τη φωτογράφιση κατασκευαστικών έργων, βιομηχανιών, έργα χρηματοδοτούμενα από επενδυτικές τράπεζες, αεροφωτογραφίσεις κ.ά.

Τον Απρίλιο του 2000 ξεκινάει να εργάζεται στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων “The Associated Press”. 
Από τότε έχει καλύψει, με αποστολές στο εξωτερικό, δεκάδες ειδησεογραφικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος: κοινωνικές αναταραχές, ταξίδια του πάπα, πολιτικά γεγονότα, Ολυμπιακούς Αγώνες, φόρμουλα 1, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολύμβησης κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια έχει φωτογραφίσει τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, με διαφόρους τρόπους, καθώς και την οικονομική κρίση στη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις αυτών. 

Από το καλοκαίρι του 2014 είναι προϊστάμενος των φωτογραφικών τμημάτων του “Associated Press” για Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο του στο επίσημο website του: www.tstavrakis.com 

Στο ANT1 MediaLab διδάσκει το μάθημα «Φωτορεπορτάζ» στα τμήματα Δημοσιογραφίας και Σκηνοθεσίας-Videography-Editing.