Εικόνα του "Σγόντζου Φωφώ"

H Φωφώ Σγόντζου έχει σπουδάσει μακιγιάζ, με ειδίκευση στα Special Effects, και κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψιμυθιολόγου - Τεχνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Με εφόδια την κατάρτισή της και την αγάπη της για το αντικείμενό της, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, κάνοντας αρχικά την πρακτική της άσκηση και ακολούθως ως επαγγελματίας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Έχει εργαστεί σε πλήθος εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης, πολλές από τις οποίες ξεχώρισαν για την επιτυχία τους και άλλες -όπως οι live παραγωγές- για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Έχει εργαστεί επίσης σε θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε παραγωγές video clips, διαφημιστικών spots και φωτογραφήσεων, αλλά και ως freelancer makeup artist.

Κατά τη δημιουργία του ALTER οργάνωσε το τμήμα Μακιγιάζ & Κομμώσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ως επικεφαλής μιας ομάδας 15 ατόμων, ενώ ασχολήθηκε και με το εμπορικό σκέλος των διαφημίσεων. 

Στην επαγγελματική της πορεία ξεχωρίζει τη διαχρονική συνεργασία της με τον Γιώργο Μητσικώστα και τις εκπομπές του, χαρακτηριστικό στοιχείο των οποίων ήταν οι πολλές μεταμορφώσεις και μεταμφιέσεις του παρουσιαστή σε πρόσωπα της επικαιρότητας.

Έχει διδάξει μακιγιάζ σε διάφορες σχολές. Με το ANT1 MediaLab συνεργάζεται από το 2005 και από το 2012 έως σήμερα είναι υπεύθυνη σπουδών στο Τμήμα «Επαγγελματικό Μακιγιάζ & Special Effects».