Εικόνα του "Παπαδημητροπούλου Χριστίνα"

Η Χριστίνα Παπαδημητροπούλου είναι δημοσιογράφος με πλούσια εμπειρία στο ρεπορτάζ. Έχει κάνει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας του ANT1 MediaLab και από το 2005 εργάζεται στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στον ΑΝΤ1 TV στελεχώνει το Δελτίο Ειδήσεων. Είναι αρμόδια συντάκτης στο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει θέματα στο κοινωνικό, ιατρικό, επιχειρηματικό, τουριστικό, οικονομικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Παράλληλα, συνεργάζεται με τη Heaven Music και σε θέματα επικοινωνίας με τον τραγουδιστή Νίκο Βέρτη.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία της ήταν οι συνεντεύξεις με τον βραβευμένο Άγγλο ηθοποιό Clive Owen, τον Οσκαρικό Ιταλό σκηνοθέτη Paolo Sorrentino και τις ερμηνεύτριες Sharon Kovacs και Emma Shapplin.

Έχει κάνει επίσης συνεντεύξεις με τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, όπως οι Μαρινέλλα, Πάριος, Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Αρβανιτάκη, Αλεξίου, Πλούταρχος, Ρέμος, Θεοδωρίδου, Βανδή, Σάττι, Μαζωνάκης, Τζουγανάκης, Ασλανίδου, Μαχαιρίτσας, Πλιάτσικας, Γιαννιάς, κ.ά. καθώς και με τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς αλλά και εκπροσώπους της νεότερης γενιάς στο θεατρικό σανίδι.

Καλύπτει καλλιτεχνικά φεστιβάλ, πρεμιέρες θεατρικών παραστάσεων, Eurovision, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βραβευμένο πρόγραμμα της Metropolitan Opera της Ν.Υόρκης.

Ξεχωρίζουν τα σπουδαία αφιερώματά της στο φιλανθρωπικό έργο των ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Make a Wish», «Άλμα Ζωής», «Unicef», «Κιβωτός του Κόσμου», «ΕΛΕΠΑΠ», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Έχει πραγματοποιήσει αποστολές τηλεοπτικών αφιερωμάτων σε δημοφιλείς χειμερινούς-καλοκαιρινούς προορισμούς, έχει σημαντική εμπειρία στην έρευνα και τη δημοσιογραφική επιμέλεια-παραγωγή ντοκιμαντέρ, ενώ εχει ασχοληθεί με το επιχειρηματικό ρεπορτάζ μεγάλων ομίλων, όπως Hotel Grande Bretagne, ΑΒ Βασιλόπουλος, L'Oréal, ΟΠΑΠ, Γιώτης, Cosmote, Wind.

Από το 2008 έχει αναλάβει να εκφωνεί το δελτίο καιρού το καλοκαίρι. Έχει εργαστεί για την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» και για το αθλητικό τμήμα του ΑΝΤ1.

Στο ANT1 MediaLab διδάσκει από το 2014 «Καλλιτεχνικό Ρεπορτάζ». Θεωρεί ότι «η δημοσιογραφία είναι ένα όνειρο που έχεις γεννηθεί για να ζήσεις, με μοναδικό όριο τον ίδιο σου τον εαυτό».