Εικόνα του "Κοτσέλης Δημήτρης"

O Δημήτρης Κοτσέλης σπούδασε Θεωρία του Κινηματογράφου και Αγγλική Φιλολογία στο University of the West of England.
Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σκηνοθεσία και στο σενάριο στο Sheffield Hallam University (Film and Media Production - Northern Media School, Sheffield Hallam University).
 
Aμέσως μετά και έως το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης παρακολούθησε το τμήμα Δημιουργικής Γραφής (Κατεύθυνση Σενάριο/Μυθιστόρημα) στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
 
Η μικρού μήκους ταινία του Ferryman (2008) συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε το βραβείο πρωτότυπης μουσικής στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Αθήνας το 2009.
                                                           
Το ανεξάρτητο ντοκυμανταίρ του 20000 Miles Ahead: A Last Drive Story με επίκεντρο τούς Last Drive και την πορεία τους πλαίσιο του Αθηναϊκού Underground, προβλήθηκε το 20009 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας/Νύχτες Πρεμιέρας.
 
Το 2011 δημιούργησε το ντοκυμανταίρ Αποχαιρετισμός στα πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης/performance του Φεστιβάλ Αθηνών (συνδιοργάνωση με Kunsthalle Athena).
Επίσης, προσκεκλημένος της Έκθεσης Lost in Athens/Lost Sounds παρουσίασε την εγκατάσταση Hotel Room.
                                                           
Παράλληλα, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τους The Callas (Λάκη &Άρη Ιωνά), αναλαμβάνοντας τη φωτογραφία και το μοντάζ της μεγάλου μήκους ταινίας Lustlands (Ηaos Film) η οποία έκανε πρεμιέρα στο 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Στη συνέχεια, και πάλι σε συνεργασία με τούς The Callas υπέγραψε τη φωτογραφία και το μοντάζ της ταινίας The Great Eastern σε πρωτότυπη μουσική Lee Ranaldo (Sonic Youth)  που παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
 
Το 2016 έγραψε και σκηνοθέτησε το video La Voix Surréaliste για τον Kid Flicks, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Kaltblut Magazine. Παράλληλα, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους “Y Proffwyd Dwyll” για τη Βρετανική δισκογραφική New Heavy Sounds.
 
Το 2017 επιλέχθηκε να συμμετάσχει σαν σκηνοθέτης/σεναριογράφος στο Talents Sarajevo (Sarajevo International Film Festival) μαζί με άλλους 5 σκηνοθέτες/σεναριογράφους απ’ όλα τα Βαλκάνια.
 
To 2018-2019 ξεκίνησε την συνεργασία του με τη σειρά ντοκιμαντέρ “Τα Στέκια” (ΕΡΤ2) σκηνοθετώντας επεισόδια σε δικό του σενάριο και έρευνα. Παράλληλα,  η ταινία μικρού μήκους “Ο Μηχανικός” (σε χρηματοδότηση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
 
Ο Δημήτρης διδάσκει στην ειδίκευση  Σκηνοθεσίας του ANT1 Media Lab από τον Οκτώβριο του 2019.