Εικόνα του "Κέφαλος Βαγγέλης"

Ο Βαγγέλης Κέφαλος είναι ηχολήπτης δισκογραφίας και μουσικός. Ως επαγγελματίας μουσικός και studio-ηχολήπτης τα τελευταία 22 χρόνια έχει στο ενεργητικό του πληθώρα από δισκογραφικές παραγωγές και ενορχηστρώσεις.

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου σε επίπεδο διπλώματος στο Ωδείο Σκαλκώτα και είναι κάτοχος τριών πτυχίων ανώτερων θεωρητικών (αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας - ενορχήστρωσης). Το 1996 εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Παράλληλα με τις βασικές σπουδές, παρακολούθησε jazz πιάνο με τον Μάρκο Αλεξίου και jazz αρμονία με τον Κωνσταντίνο Μπαλταζάνη, καθώς επίσης και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επάνω στο digital audio engineering.

Από το 1996 ξεκινά η ενεργή επαγγελματική του σταδιοδρομία στον χώρο της ηχοληψίας, αρχικά στο πλευρό του Μίνου Μαμαγκάκη, ως midi programmer, και έπειτα ως βοηθός ηχολήπτη σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημίσεις μεγάλων καναλιών της ελληνικής τηλεόρασης. Διετέλεσε general manager και υπεύθυνος ήχου των Prova Music Studios και αργότερα ιδιοκτήτης των Stage Music Studios, έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβο Δεληβοριά, Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου, Κώστα Μακεδόνα, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλη Δέλτα κ.ά. Ως session μουσικός έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες και δισκογραφικές παραγωγές.  

Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος πωλήσεων του ψηφιακού τμήματος της εταιρείας Bon Studio και παράλληλα είναι ενεργός freelancer studio-ηχολήπτης σε παραγωγές καλλιτεχνών της έντεχνης και electro pop – rock μουσικής σκηνής.

Η ύλη του μαθήματος που διδάσκει στο ANT1 MediaLab αποτελεί μέρος του υπό έκδοση συγγράμματός του, με τίτλο «Εφαρμοσμένη Ψηφιακή Τεχνολογία Ήχου».