Εικόνα του "Καλαβρός Παναγιώτης"

Ο Παναγιώτης Καλαβρός γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση) από το πανεπιστήμιο του Durham (UK) και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει, επίσης, την αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Εργάζεται στο Δημόσιο Τομέα, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως στέλεχος επικοινωνίας σε εταιρείες και φορείς του ιδιωτικού τομέα. Αντικείμενο της εργασίας του αποτελούν η έρευνα και εφαρμογή νέων μεθόδων επικοινωνίας σε επίπεδο κράτους – πολίτη ή εταιρικού προφίλ, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία, η υλοποίηση τεχνικών για την αποτελεσματική λειτουργία των οργανικών μονάδων του Δημοσίου, καθώς και ο εσωτερικός έλεγχος με έμφαση στον εντοπισμό ζητημάτων διαφθοράς.

Έχει παρακολουθήσει συναφή επιμορφωτικά σεμινάρια/συνέδρια, ενώ το 2017 έλαβε υποτροφία από τη Γαλλική Κυβέρνηση για την παρακολούθηση πιστοποιημένου προγράμματος στην «Τοπική Διακυβέρνηση» από τη Γαλλική Εθνική Σχολή Διοίκησης (ENA).  

Έχει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτής ενηλίκων, εργαζόμενος σε δημόσια και ιδιωτικά ΚΔΒΜ. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πρόγραμμα «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων» και πιστοποιημένος στο αντίστοιχο Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του υπουργείου Παιδείας. 

Στο ANT1 Media Lab διδάσκει το μάθημα "Social Media και Επικοινωνία" στο Τμήμα "Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων".