Συμβουλές για εντυπωσιακά κόκκινα χείλη από την επικεφαλής καθηγήτρια του τμήματος Μακιγιάζ και Special Effects του ΑΝΤ1 MediaLab Φωφώ Σγόντζου

Το κόκκινο -εντυπωσιακό, αισθησιακό, ελκυστικό και συγχρόνως κλασσικό- αποτελεί το πλέον καθιερωμένο χρώμα για ένα glamorous makeup look. Ωστόσο, η εφαρμογή του δεν παύει κάποιες φορές να… τρομάζει τον γυναικείο πληθυσμό.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η επικεφαλής καθηγήτρια του τμήματος Μακιγιάζ και Special Effects του ΑΝΤ1 MediaLab, Φωφώ Σγόντζου, μας δίνει μικρά tips για να επιλέξουμε το σωστό κόκκινο για τα χείλη μας και να το τοποθετήσουμε εύκολα και γρήγορα, ώστε να κάνουμε μια εντυπωσιακή εορταστική εμφάνιση!

Το σωστό κόκκινο εξαρτάται από τα χρώματα της κάθε γυναίκας, με το βαθύ κόκκινο να θεωρείται ιδανικό για τις μελαχρινές κυρίες και το πιο φωτεινό κόκκινο να είναι η καλύτερη επιλογή για τις ξανθές.

Τι πρέπει να προσέξουμε, όμως, για να το τοποθετήσουμε σωστά;

  • Χρησιμοποιούμε μολύβι χειλιών για να δημιουργήσουμε ένα καθαρό περίγραμμα, ακολουθώντας πάντα τις γραμμές των χειλιών μας
  • Το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί διορθωτικά του σχήματος των χειλιών, ενώ φροντίζουμε να είμαστε πάντα διακριτικές στη μεγέθυνσή τους
  • Επιλέγουμε μολύβι χειλιών που να είναι στον ίδιο τόνο με το κραγιόν μας ή έως και μισό τόνο πιο σκούρο
  • Εάν επιθυμούμε διάρκεια, τοποθετούμε το μολύβι σε όλη την επιφάνεια των χειλιών μας, ως βάση για το κραγιόν
  • Εάν νιώθουμε τα χείλη μας λιπαρά μετά την εφαρμογή του κραγιόν, πουδράρουμε και τοποθετούμε ξανά.

Tο κόκκινο κραγιόν από μόνο του μπορεί να σταθεί σαν ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Σε αυτήν την περίπτωση, αποφεύγουμε την ένταση στα μάτια, επιλέγουμε απαλές nude σκιές και τονίζουμε τις βλεφαρίδες.

Ιδιαίτερα προσεκτικές πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση με το ρουζ, καθώς το κόκκινο έχει την τάση να αποχρωματίζει το δέρμα μας. Δεν παραλείπουμε, λοιπόν, να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας!

Σήμερα που γιορτάζετε, φορέστε το κόκκινο κραγιόν σας και το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και χρόνια σας πολλά!

Σχόλια (0)